Prats de Lluçanès tindrà una oficina de Mossos

Interior es compromet a posar en marxa l'espai, que està condicionat a les noves promocions d'agents

A la reunió d'aquest estiu passat entre Ajuntament de Prats de Lluçanès i Interior.
A la reunió d'aquest estiu passat entre Ajuntament de Prats de Lluçanès i Interior. | Aj. de Prats de Lluçanès
Osona.com
13 de gener del 2020
El Departament d'Interior s'ha compromès a ubicar una oficina de proximitat dels Mossos d'Esquadra a Prats de Lluçanès a mitjà termini. L'Ajuntament de Prats ja havia fet la petició al departament per tal que els veïns puguin fer els tràmits més bàsics i evitar que s'hagin de desplaçar a altres poblacions (Vic i Berga) per denunciar fets delictius. Des del Consorci del Lluçanès també es va fer arribar aquesta petició, així com un pla de seguretat.

Tal com explica l'Ajuntament de Prats en una nota, a l'inici de mandat, en una trobada entre departament i ajuntament, ja es va posar a disposició un espai municipal als baixos de l'antic ajuntament per ubicar-hi la nova oficina, i es va avaluar la realitat al territori demanant més presència del cos policial al municipi i al Lluçanès. Prats es compromet al fet que la nova oficina tingui caràcter comarcal.

L'obertura d'aquest nou espai anirà condicionada a les noves promocions de nous agents de l'Institut de Seguretat Pública de Catalunya, amb una previsió de 1.500 nous agents en un termini mitjà.

Prats i els municipis del Lluçanès han viscut, en els darrers mesos, una onada de robatoris en domicilis i comerços. Per això, des d'Interior també s'han compromès a augmentar els controls i el patrullatge a la comarca amb controls preventius similars. L'anomenat operatiu Oikos consisteix a fer controls a les sortides principals de la C-25 i la C-17 que és, segons Interior i els Mossos, per on solen entrar aquestes bandes de lladres.
Arxivat a