El desmantellament definitiu de l'antena de Sant Fidel de Vic és imminent

Està previst que es pugui retirar l'estructura en les properes hores

Operaris treballant en el desmantellament de l'antena
Operaris treballant en el desmantellament de l'antena | Adrià Costa
08 de gener del 2020
Actualitzat a les 11:14h
L'antena del carrer de Sant Fidel de Vic ha de desaparèixer de l'skyline en les properes hores. Aquest dimecres s'han reprès els treballs de desmantellament que es van iniciar el passat 19 de desembre. Està previst que l'estructura desaparegui entre avui i demà dijous. És un reclam històric dels veïns del carrer, ja que es tracta d'una de les antenes més grans de la zona urbana i amb uns nivells de radiació més elevats. Per això, des de fa anys, la torre s'havia convertit en el focus de les queixes veïnals.

Tot i que l'Ajuntament de Vic va fixar la retirada de l'estructura per aquest estiu passat (la moció de compromís era del 2016), no ha estat fins aquest desembre i gener que ha començat el desmantellament.
 

Operaris treballant en el desmantellament de l'antena Foto: Adrià Costa


L'estructura es reparteix en tres ubicacions: el carrer Indústria núm. 3 (a l'edifici d'Incasòl), l'església del Carme, i els jutjats de Vic. Precisament, aquest darrer punt era el que ha fet retardar la retirada. A partir d'ara Vic té 18 ubicacions d'antena; amb aquests tres nous emplaçaments.

Aquests nous punts garanteixen la cobertura al centre de la ciutat, ja que fins avui l'encarregada de proporcionar-ne era l'antena de Sant Fidel (amb les quatre companyies de Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo). L'Ajuntament ja va reubicar les antenes de la xarxa Rescat i Spyca, que garanteixen la comunicació amb els serveis d'emergència catalans (Mossos, Bombers i Guàrdia Urbana) i espanyols (Guàrdia Civil i Policia Nacional).


Arxivat a