Olost vota traslladar el rocòdrom i canviar els tancaments del Casal de la Gent Gran

Per primera vegada els veïns han votat a través de la plataforma Decidim que ha atorgat la segona posició als canvis de tancaments del Casal de la Gent Gran

L'actual rocòdrom del Club Excursionista
L'actual rocòdrom del Club Excursionista | Espai Perot Rocaguinarda
Osona.com
10 de gener del 2020
Actualitzat a les 8:55h
Instal·lar un rocòdrom al pis superior del Centre Cívic i canviar els tancaments del Casal de la Gent Gran d'Olost han estat les propostes més votades dels pressupostos participatius 2019. Els veïns d'Olost van poder votar. un total de nou propostes per destinar els 20.000 euros.

La diferència entre les dues propostes només ha estat d'un sol vot. El projecte presentat pel Club Excursionista Via Fora, de traslladar un rocòdrom al pis superior del Centre Cívic, és el que ha quedat en primer lloc (42), seguit pel canvi de Tancaments del Casal de la Gent Gran d'Olost (41).

Amb aquests resultats, d'una banda, l'entitat excurcionista podrà fer l'any que ve el que fa anys desitjava: traslladar el Boulder de "Cal Ferrer". Tal com expliquen en una nota, el trasllat millora la infraestructura i el servei, ja que es disposa de lavabos i calefacció. A més es concentrarà en un mateix edifici diversos espais esportius, com és el cas del Boulder exterior, que també s'instal·larà el 2020, o el Gimnàs, situat al segon pis.

El primer projecte rebrà els 14.000 euros sol·licitats mentre que el que ha quedat en segon lloc, rebrà 6.000 dels 12.000 euros previstos per fer les millores al Casal de la Gent Gran. En aquest cas el què es pretén és fer més pràctiques i hermètiques les portes i finestres del Casal des de l'accés per la Ctra. de Gironella i treure totes les estructures de ferro que actualment protegeixen portes i finestres.

Nova plataforma de participació

En aquesta edició, s'ha utilitzat per primera vegada com a eina de participació ciutadana la plataforma on-line Decidim, ideada per la Diputació de Barcelona i implantada ja en moltes ciutats i poblacions catalanes per potenciar la Participació Ciutadana.

Per tal de motivar la participació ciutadana s'han habilitat diferents punts de "recollida de vots". La gent podia anar a l'Ajuntament i demanar suport en la votació i també s'ha anat al Centre Cívic o al Casal de la Gent Gran per ajudar a votar.

En total 123 persones han emès 276 suports o vots. Cadascú podia decidir si votava una única proposta, dues o tres. Es va votar des de finals d'octubre fins al 16 de desembre. 

Les altres propostes

Les altres propostes han quedat en el següent ordre: la renovació del vestuari d'Els Cremats d'Olost (39); la creació d'una àrea d'autocaravanes (34); la reforma de la part est del pati del Centre Cívic (31); la creació d'un espai agradable i acollidor pels infants de l'Escola Bressol Estel (29); la millora de l'enllumenat al C.Les Parres, C.Nou i C.Gelada (28); la instal·lació de càmeres de vigilància a la zona dels contenidors de residus (27) o la proposta de pintar el mur del Parc dels Gronxadors, situat al C. Núria (9).
Arxivat a