Sant Julià de Vilatorta preveu començar la via verda per connectar amb el barri del Puig a l'abril

El projecte, que també contempla la construcció d'una nova rotonda, té un pressupost de més d'1.270.000 d'euros

La rotonda i el vial milloraran la connexió entre el nucli i els veïns del Puig.
La rotonda i el vial milloraran la connexió entre el nucli i els veïns del Puig. | Carles Fiter
Osona.com
08 de gener del 2020
Sant Julià de Vilatorta va aprovar a finals de novembre l'inici del procediment de licitació del projecte de l'itinerari per a vianants i ciclistes a la BV-5202, entre el barri del Puig i el nucli del muncipi. Tal com explica l'Ajuntament, un cop licitat el projecte, es preveu que les obres puguin començar al voltant de l'abril.

Tres àmbits d'actuació

Els treballs, que tenen un pressupost total d'1.276.000 milions d'euros, es faran a tres punts de la carretera. El finançament va a càrrec de la Diputació de Barcelona (800.000) i el mateix Ajuntament (400.000). 

El primer àmbit d'actuació serà al tram més recte, entre l'avinguda Montserrat i l'accés a la urbanització a través del carrer Puig. S'hi construirà un itinerari per a vianants i bicicletes paral·lel a la carretera, sense modificar l'amplada d'aquesta.

La segona modificació es farà al sector entre l'accés a la urbanització i el carrer de la Quintana, on es continuarà la via del costat sud. També s'hi construirà una rotonda i es separaran els carrils de circulació a través d'una mitjana central amb arbres.
 

Aquest és el mapa dels treballs que s'han de realitzar al barri del Puig. Foto: Diputació de Barcelona


La tercera i última part del projecte de la Diputació preveu una reestructuració completa del segment entre el carrer de la Quintana i el punt de derivació de la BV-5202, a l'alçada del PK 1,230. La via, que ara és una carretera de doble sentit de circulació, passarà a ser un itinerari exclusiu per a vianants i ciclistes.

Il·luminació LED i integració de masies amb la zona urbana

En tot el tram que remodelarà el projecte es preveu la instal·lació d'enllumenat amb il·luminació LED. D'auqesta manera es vol fer un itinerari amable també ens els dies d'hivern i a la nit, amb un augment de la sensació de seguretat pels veïns que vulguin accedir al Puig i al polígon industrial de la Quintana. 

El nou itinerari donarà continuitat a l'existent que va fer la Generalitat de Catalunya amb el nou accès al polígon industrial. Per tant amb el nou tram que es construirà finalitzarà la integració de la zona de Vorabosc i de les masies de la Carrera i el Ribé amb la zona urbana de Sant Julià de Vilatorta.