Dues de les adoberies ja són de l'Ajuntament de Vic

Un procés participatiu ha de definir els usos dels immobles perquè el barri es converteixi en un nou pol d’atracció

Anna Erra i Fabiana Palmero després de signar l'acta.
Anna Erra i Fabiana Palmero després de signar l'acta. | Aj. de Vic
Osona.com
07 de gener del 2020
Les dues adoberies més properes al pont romànic ja són de l’Ajuntament de Vic. L'alcaldessa Anna Erra i la regidora d’Urbanisme Fabiana Palmero van signar divendres passat l'acta de mutu acord amb les propietàries de les dues principals adoberies al costat del Mèder.
 
Tal com explica l'Ajuntament en una nota, la signatura arriba després de l’aprovació definitiva del nou Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM), en què s’ha permès poder obrir els usos de la zona perquè es puguin utilitzar com a equipaments per provocar la regeneració del barri de les Adoberies.
 
La renovació de dues de les principals adoberies d’aquesta zona de la ciutat ja està prevista en el pressupost aprovat el passat mes de desembre, amb 400.000 euros pel seu condicionament
 

Les adoberies de vic Foto: Josep M. Montaner


Palmero recorda que s’establirà un procés participatiu per definir els usos d’aquests nous espais. Per la seva banda, Erra remarca que es continua treballant perquè el riu Mèder es converteixi en “un pol d’atracció i un eix vertebrador i cohesionador que faci girar Vic cap al riu”.

Una revitalització que ha de ser possible amb la nova Biblioteca Pilarín Bayés o el nou campus de Salut de la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) al Prat d’en Galliners, entre altres.
Arxivat a