Prats de Lluçanès reclama a Interior una oficina de Mossos per poder fer els tràmits més bàsics

El consistori afirma que molts veïns no denuncien perquè han d'anar fins a Vic i això altera les estadístiques

Un cartell indica l'entrada al poble de Prats de Lluçanès
Un cartell indica l'entrada al poble de Prats de Lluçanès | ACN
Osona.com
03 de gener del 2020
Actualitzat a les 17:01h
L'Ajuntament de Prats de Lluçanès ha demanat al Departament d'Interior una oficina dels Mossos d'Esquadra al municipi per tal de poder fer els tràmits més bàsics. La petició, explica a l'ACN l'alcalde del municipi, Jordi Bruch, s'està estudiant. Busca evitar que els vilatans s'hagin de desplaçar fins a Vic per denunciar els fets delictius. I és que, assegura, molts veïns opten per no denunciar, un fet que altera "les estadístiques". Posa com a exemple de la necessitat l'onada de robatoris en domicilis que està patint el municipi. "S'han fet xerrades amb consells dissuasoris però la gent està intranquil·la i és normal", afegeix. El consistori fins i tot ha posat a disposició d'Interior un equipament per poder posar-hi l'oficina.

Segons explica Bruch, ja van traslladar la petició al titular d'Interior, Miquel Buch, a l'estiu. "Sé que hi estan treballant, i ara toca trobar-nos per veure si es pot posar en marxa", explica l'alcalde. La petició traslladada, afegeix, seria la d'una oficina "que obrís a algunes hores o dies i on la gent pogués fer denúncies i demanar informació".

L'Ajuntament ha posat a disposició d'Interior l'antic consistori, on en l'actualitat hi ha el Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació de la Generalitat de Catalunya, i on hi ha l'espai per emplaçar-hi l'oficina sense pràcticament necessitat de fer-hi inversió.

A més, afegeix l'alcalde, si en un futur el Lluçanès arriba a ser comarca, ha de tenir una oficina com la tenen totes. "És plantar la llavor", diu, I posa l'exemple de Moià, que comparteix dependències amb altres cossos de seguretat.

Onada de robatoris

Prats i els municipis de l'entorn han viscut, en el darrer mes i mig, una important onada de robatoris en domicilis. Arran d'aquesta, diu l'alcalde, sí que és cert que el cos policial va fer xerrades preventives, "però la gent està intranquil·la i és normal". Segons el batlle, Vic, Manlleu i Torelló es "mengen pràcticament la totalitat dels serveis" d'Osona i "només es ve si és urgent".

A hores d'ara, els veïns que volen denunciar ho han de fer a la comissaria de Vic, pel que, segons Bruch, molts opten per no fer-ho. "Això fa que siguin poques denúncies quan en realitat és que no es denuncia", lamenta, un fet que, afegeix, "fa baixar la mitjana i de cara Interior és un lloc segur i tranquil, però aquí també ens afecten les onades".
Arxivat a