L'alcalde de Centelles assegura que la Festa del Pi compleix totes les mesures de seguretat

Els Mossos investiguen les causes d'una l'explosió que la colla de galejadors qualifica d'accident "fortuït"

Les dotacions del SEM atenent els ferits
Les dotacions del SEM atenent els ferits | Toni Carrasco
Osona.com
30 de desembre del 2020
Actualitzat a les 20:42h
L'alcalde de Centelles, Jordi Paré, ha subratllat que la Festa del Pi està sotmesa a unes importants "mesures de seguretat" i que les compleix. Després de l'explosió al campanar en la que nou persones han resultat ferides, tres d'elles de gravetat, el batlle ha assegurat que "tothom pren les precaucions". I ha remarcat que a hores d'ara "tot són suposicions". Des dels Bombers, el cap de guàrdia, Jordi Vila, ha assegurat que la investigació per esclarir les causes és encara oberta. Per la seva banda, el tinent dels Galejadors, Jordi Font, ha dit que s'ha tractat d'un accident "fortuït" iniciat per l'explosió dels sarrons de pólvora "que estan homologats".


Després de l'accident, l'alcalde, Josep Paré, ha explicat que en el moment en què s'ha produït l'explosió només hi havia un grup de galejadors a dalt del campanar i que l'església era buida. "És un espai molt petit, controlat i restringit", ha assegurat. El batlle s'ha volgut mostrar cautelós amb les causes, però ha volgut deixar clar que la festa compleix amb unes restrictives mesures de seguretat i que aquestes es compleixen.

Des dels Bombers, el cap dels Bombers, Jordi Vila, ha assegurat que és aviat per apuntar a la causa que ha desembocat la deflagració, "segurament per pólvora" però no "sabem encara com s'ha iniciat". Vila ha afirmat, però, que el fet que l'onada expansiva hagi sortit cap a l'exterior ha evitat "mals majors".

L'origen als sarrons de pólvora

El tinent de la colla de galejadors, Jordi Font, ha assegurat que s'ha tractat d'un accident "fortuït" i ha apuntat a algun problema en els sarrons de pólvora "que han explotat" malgrat estar homologats. Font ha lamentat que l'accident "s'ha produït al pitjor lloc on podria passar", en tractar-se d'un espai tancat.

Un total de nou persones han resultat ferides en l'accident, tres d'elles greus segons han esclarit des del SEM. Totes nou han estat estabilitzades abans de ser evacuades a l'Hospital de la Vall d'Hebron. Segons les mateixes fonts, les víctimes tenen entre 20 i 60 anys. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat quatre dotacions dels Bombers, 12 unitats del SEM i l'helicòpter medicalitzat.
Arxivat a