Vic tornarà a acollir el Trufforum

L'esdeveniment de referència del sector de la tòfona negra se celebrarà el 25 i 26 de gener

Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires, a la plaça de Vic, l'any passat
Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires, a la plaça de Vic, l'any passat | Adrià Costa
Osona.com
26 de desembre del 2019
Vic tornarà a ser aquest gener la seu de l’edició del Trufforum, esdeveniment de referència en el sector de la tòfona negra en l'àmbit internacional. Gràcies a l’èxit de la darrera edició, que es va celebrar per primer cop a Vic, el Trufforum promogut des de l’European Mycological Institute (EMI) tindrà lloc de nou a l’edifici El Sucre durant el 25 i 26 de gener.

D’accés gratuït també per al públic general, la fira neix amb l’objectiu de promocionar l’ús responsable de la tòfona europea a les cuines domèstiques i professionals. Per aquest motiu, el Trufforum-Vic 2020 presentarà diversos espais i escenaris on es parlarà de les virtuts d’un producte excels i de gran valor no només per a la cuina sinó també per al territori.

Durant dues jornades consecutives, experts de la tòfona vinguts d’arreu de Catalunya i del continent europeu posaran en valor aquest producte. De fet, tant el Mercat de la Tòfona per comprar-ne al detall, com els tallers divulgatius a càrrec de xefs amb estrella Michelin com són Nandu Jubany i Oriol Rovira, el Market Truffòrum i el Trufforum PRO amb prestigiosos científics del sector en l'àmbit de la producció de la tòfona negra i el canvi climàtic. Tampoc hi faltarà el Campionat de Catalunya de Gossos Tofonaires a la plaça Major de Vic.

El ressò internacional de la darrera edició i la implicació de les institucions organitzadores (el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, i Alimentació, l’Ajuntament de Vic, l’European Mycologiocal Institute (EMI), el Centre de Ciència i Tecnologia Forestal de Catalunya (CTFC) i la Llotja de Contractació i Mercat en Origen de Vic vinculat a la Cambra de Comerç de Barcelona, han estat claus perquè el Trufforum-Vic se celebri novament a la capital d’Osona.
Arxivat a