El Teatre Centre de Manlleu tindrà programació regular a finals d'abril

L'Ajuntament encara ha d'obrir a concurs la gestió de l'equipament que serà externalitzada

La façana del Teatre Centre de Manlleu.
La façana del Teatre Centre de Manlleu. | Adrià Costa
27 de desembre del 2019
El Teatre Centre de Manlleu tindrà programació regular a finals d'abril, després de Sant Jordi. Així ho preveu l'alcalde de Manlleu Àlex Garrido. Per tal que el teatre funcioni a ple rendiment falten alguns elements escenotècnics, com són llums, so o material audiovisual.

"És una fase senzilla i ràpida d'executar", diu el batlle, remarcant que entre dos i tres mesos es pot tenir completat. "Això permetrà programar amb tranquil·litat", afegeix. El cost d'aquesta inversió s'enfila a uns 600.000 euros que aniran a càrrec de l'Ajuntament.

En aquests moments la programació està aturada, ja que quan es va obrir l'equipament es va llogar aquest equip escenotècnic. El pressupost compta amb una partida de 50.000 euros per fer activitat al teatre.

Per culminar les obres del Teatre Centre falta acabar la tercera fase del projecte, que són les sales superiors. El cost puja a 800.000 euros. El batlle explica que cal esperar al romanent i a l'hora les meses de contractació de la Diputació de Barcelona. Tot i aquesta tercera fase inacabada, el teatre pot funcionar.

La gestió i un consell de les arts escèniques

Un cop l'equipament funcioni, el proper pas és buscar el gestor. L'Ajuntament de Manlleu està treballant en el plec de condicions per obrir un concurs públic per a la gestió del teatre que serà externalitzada.

"És indispensable que la gestió del teatre sigui professional i basada en criteris públics", apunta l'alcalde. Garrido remarca que "qui millor que podria gestionar-ho seria una entitat de teatre". Per tant, l'associació del Teatre Centre té tots els números per guanyar el concurs.

D'altra banda, l'alcalde ja ha expressat en diverses ocasions el desig de crear un Consell de les Arts Escèniques de Manlleu per tal que vetlli la gestió del teatre i també la resta d'activitats escèniques de la ciutat en els diferents equipaments.
Arxivat a