​Manlleu planta la llavor per ser un referent de formació en innovació tecnològica

Ajuntament, empresaris, UVic i La Salle signen un protocol per impulsar una estratègia de transformació digital a la capital del Ter

Durant la signatura del protocol per l'impuls d'una estratègia de transformació tecnològica i digital a Manlleu.
Durant la signatura del protocol per l'impuls d'una estratègia de transformació tecnològica i digital a Manlleu. | Carles Fiter
20 de desembre del 2019
Actualitzat a les 17:07h
Front comú a Manlleu per impulsar la formació en innovació tecnològica. Aquest migdia, el Museu del Ter ha acollit la signatura del Protocol de Col·laboració institucional per impulsar projectes tecnològics i de formació professional i universitària a la capital del Ter. El document l'ha signat l'Ajuntament de Manlleu, la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya, el Col·legi La Salle Manlleu, La Fundació CEFORTEM, l'Associació d'Empresaris de Manlleu i l'Associació Foment Mercantil de Manlleu.

L'alcalde Àlex Garrido ha remarcat que "és un dels projectes més importants i il·lusionants de Manlleu" que té la voluntat de "fer una ciutat innovadora" i convertir-la en un espai important de la Formació Professional, així com que s'adapti a les noves tendències econòmiques i socials. "És un projecte de futur que s'ha d'anar confeccionant en accions i polítiques", ha afegit.

Aquestes accions que es volen desenvolupar són, per exemple, l'impuls de nous cicles formatius en l'àmbit tecnològic, planificar una oferta formativa universitària en l'àmbit tecnològic, impulsar la capacitació tècnica de persones que ja treballen i també les que estan a l'atur, impulsar iniciatives per dotar a la ciutadania de competències digitals, impulsar iniciatives vinculades a l'Economia de Dades, i disposar d'espais d'ús compartit per desenvolupar projectes i iniciatives vinculades a la indústria 4.0.

De fet, Garrido ha destacat que aquest espai del centre de Manlleu, amb nova tecnologia i que estarà a disposició de les empreses de la ciutat, tindrà un "potencial molt important", ja que permetrà desenvolupar i ampliar l'activitat de formació professional. La inversió de l'immoble l'ha feta la Fundació CEFORTEM.
 

Àlex Garrido i Josep-Eladi Baños, durant la signatura del protocol Foto: Carles Fiter


Una oportunitat de futur

El director de la Salle de Manlleu, Vicenç Devesa, ha remarcat que el protocol "vincula Manlleu, formació professional, innovació tecnològica i, sobretot, futur". En aquest sentit, ha dit que el centre vol aportar la seva "vocació pedagògica" i que reverteixi a la capital del Ter, comarca i país.

Per la seva banda, Joan Rovira, de CEFORTEM, ha dit que actualment tenen problemes per trobar personal format per cobrir espais intermedis, professionals dels quals ha de proporcionar l'FP. Ha remarcat que es tracta d'una "oportunitat" per guanyar musculatura com a empreses, ja que es millora la base formativa.

Des de la UVic-UCC, el rector Josep-Eladi Baños ha destacat que continua la relació universitària amb Manlleu -el precedent és la integració del CERM a la UVic-. En aquest sentit ha explicat que la possibilitat que es pot arribar a desplegar obre la porta a "nous cicles formatius en l'àmbit tecnològic".

En aquest mateix sentit, s'ha pronunciat Anna Erra, alcaldessa de Vic i presidenta de la FUB (Fundació Universitària Balmes). Erra ha destacat tres punts de la iniciativa: la importància de la formació dels joves, el paper de recerca i coneixement, i que la universitat ha de ser un campus obert.
Arxivat a