Vic aprova definitivament les ordenances fiscals del 2020

El ple desestima les al·legacions de l'APCE contra el recàrrec als pisos buits en una sessió extraordinària

El ple extraordinari d'aquest divendres al matí.
El ple extraordinari d'aquest divendres al matí. | Carles Fiter
20 de desembre del 2019
L'Associació de Promotors i Constructors d'Edificis (APCE) va presentar al·legacions contra el recàrrec del 50% de l'IBI als pisos desocupats que va aprovar l'Ajuntament de Vic el passat octubre. Aquest divendres al matí, el ple ha aprovat per majoria desestimar l'al·legació i, per tant, aprovar definitivament les ordenances fiscals per al 2020.

El punt de la sessió extraordinària, que ha durat 8 minuts, ha obtingut els vots a favor del govern (JxCat) i ERC, mentre que Capgirem Vic i el PSC s'han abstingut.

"La justícia arriba d'Europa"

El ple ha estat marcat per la resolució del TJUE sobre la immunitat d'Oriol Junqueras. Abans de l'aprovació de l'únic punt, la regidora d'ERC Maria Balasch ha remarcat que la justícia ha arribat d'Europa i ha llegit un manifest en el qual ha demanat la nul·litat de la sentència de l'1-O, així com l'alliberament immeditat de Junqueras. També ha remarcat el reconeixement de la immunitat dels eurodiputats a l'exili, com són Carles Puigdemont o Toni Comín.

L'alcaldessa de Vic Anna Erra ha pres la paraula i ha afirmat que "la perseverança ens ha donat la raó". En aquest sentit, ha criticat que "aquí no hi ha separació de poders". Erra també ha assenyalat que era "curiós" que a poca estona de conèixer la resolució del TJUE es donés a conèixer la inhabilitació del president Quim Torra. "Que l'Estat espanyol deixi de fer el ridícul i que per fi guanyi la democràcia", ha conclòs.
Arxivat a