Actualitzada la pantalla informativa de l'aire de la plaça de l'Estació de Vic

L'aparell informa amb un codi de colors la qualitat de l’aire en base a l’Índex Català de Qualitat de l’Aire

La pantalla informativa a la plaça de l’Estació, en una imatge d'arxiu
La pantalla informativa a la plaça de l’Estació, en una imatge d'arxiu | Josep M. Montaner
Osona.com
25 de desembre del 2019
La pantalla informativa de la plaça de l’Estació de Vic ha adoptat el nou índex català de Qualitat de l’Aire (ICQA), una recomanació que ha fet el Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a totes les entitats i institucions, a fi d’aconseguir establir uns criteris comuns.
 
Tal com explica l'Ajuntament de Vic en una nota, fins ara, s’informava seguint uns criteris tècnicament correctes, però s’ha optat per acollir-se al nou sistema d’ICQA, el sistema d’informació pública de l’estat de la qualitat de l’aire implantat a Catalunya. L’ICQA tradueix a una mateixa escala (escala dels efectes sobre la salut de les persones) les concentracions de cada contaminant mesurat.
 
Els colors 

Ara, a la pantalla, es poden visualitzar els valors d’immissió d’ozó i de partícules en suspensió (PM10) lligades amb els nivells de ICQA. El color verd identifica que la qualitat de l’aire és bona, el taronja, regular, i el vermell, que la qualitat de l’aire és pobra. Això passa independentment pels nivells d’ozó i pels nivells de PM10. Quan la qualitat de l’aire és regular o pobra per algun d’aquests contaminants, apareixen a la pantalla recomanacions per la població.
Arxivat a