Oques Grasses, millor artista de l'any dels Premis Enderrock de la Crítica

"Per la bona gent de Manel" és el millor disc de l'any

Oques Grasses  en un concert a Barcelona
Oques Grasses en un concert a Barcelona | Albert Alemany
Osona.com
20 de desembre del 2019
La revista musical Enderrock ha fet públic aquest dijous el palmarès dels Premis de la Crítica i els 75 millors àlbums de la música catalana de 2019, elegits per la redacció de la publicació i una trentena de periodistes d'arreu dels Països Catalans.

Per la bona gent (Ceràmiques Guzmàn) de Manel s'ha coronat com el millor disc de l'any i Oques Grasses amb Fans del Sol (Halley Records) s'ha coronat com a millor artista de l'any. Energia fosca (Bankrobber) d'El Petit de Cal Eril i Kevin (Hidden Track Records) de Ferran Palau han estat distingits com a millor discos de pop-rock. Mireia Vives i Borja Penalba, Tarta Relena, Salvatge Cor, Carla i Lildami també han estat reconeguts.

Concretament, Cançons de fer camí'(Bureo Músiques) de Mireia Vives i Borja Penalba és el millor disc de cançó, mentre que com a millor disc de folk ha estat distingit Ora pro nobis (Indian Runners) de Tarta Relena. 

El premi a millor disc revelació ha estat per Bruixes (Discmedi) de Salvatge Cor i la distinció a millor disc en llengua no catalana el rebrà Kill a Feeling (Great Canyon Records) de Carla. Lildami, amb Flors mentre visqui (Halley Records) és el millor projecte discogràfic de músiques urbanes, mentre que en el gènere clàssic s'ha premiat Legacy (Seed Music) d'Anna Alàs i Jové. 

Curiosity (Just Listen Records) de Xavi Torres i Ibia (A Flor de Tiempo) de Gorka Benitez reben ex aequo el premi a millor disc de jazz.