Comença el desmantellament de l'antena de Sant Fidel de Vic

Està previst que els treballs durin només un dia

Desmantellant l'antena del carrer de Sant Fidel de Vic, aquest matí
Desmantellant l'antena del carrer de Sant Fidel de Vic, aquest matí | Josep M. Montaner
19 de desembre del 2019
Actualitzat a les 11:24h
Dia històric per als veïns del carrer de Sant Fidel de Vic. Des de primera hora del matí, han començat els treballs de desmantellament de l'antena, una de les més grans de la zona urbana i amb uns nivells de radiació més elevats. Està previst que a la tarda ja s'hagi retirat del tot, i que desaparegui del paisatge urbà una estructura que ha esdevingut un maldecap en aquests últims anys.

Tot i que l'Ajuntament de Vic es va comprometre a retirar-la aquest estiu passat, no ha estat fins avui que ha començat el desmantellament. L'estructura es reparteix en tres ubicacions: el carrer Indústria núm. 3 (a l'edifici d'Incasòl), l'església del Carme, i els jutjats de Vic. Precisament, aquest darrer punt era el que ha fet retardar la retirada. A partir d'ara Vic té 18 ubicacions d'antena; amb aquests tres nous emplaçaments.

Aquests nous punts garanteixen la cobertura al centre de la ciutat, ja que fins avui l'encarregada de proporcionar-ne era l'antena de Sant Fidel (amb les quatre companyies de Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo). L'Ajuntament ja va reubicar les antenes de la xarxa Rescat i Spyca, que garanteixen la comunicació amb els serveis d'emergència catalans (Mossos, Bombers i Guàrdia Urbana) i espanyols (Guàrdia Civil i Policia Nacional).



 

Desmantellant l'antena del carrer de Sant Fidel de Vic. Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a