L'ANC d'Osona anima a comprar amb «sentit de país» per Nadal

L'entitat independentista també proposa el canvi de companyies de subministrament per un "consum estratègic" com a repte del 2020

L'arbre de Nadal de Vic, amb un llaç groc al capdamunt.
L'arbre de Nadal de Vic, amb un llaç groc al capdamunt. | Josep M. Montaner
Osona.com
19 de desembre del 2019
L'ANC d'Osona anima a comprar amb "sentit de país" durant les festes de Nadal. En un comunicat, insta a la societat osonenca i catalana a fer un "consum estratègic". "Hi ha moltes maneres de treballar pel país, i una és posar en valor les empreses, de capital català o estranger, que independentment del seu posicionament polític legítim vers el procés, han continuat a crear riquesa al territori i a enfortir l'economia catalana", expliquen.

En aquest sentit, critiquen les que han estat "maniobrant" per malmetre l'economia catalana i anul·lar "els drets i llibertats", ja sigui per iniciativa pròpia o per pressió de l'Estat. L'assemblea reitera el seu suport al comerç i a la indústria deslligats de pressions polítiques, respectuosos amb el medi ambient i amb la llengua catalana.

L'ANC també proposa com a repte del 2020, valorar les empreses amb les quals hi ha contractes (energètics, bancaris, de telefonia...) i apostar per fer el canvi a d'altres que fomentin el "consum estratègic" i enforteixi el teixit empresarial d'Osona.

La territorial també anima a fer una aportació a la caixa de solidaritat. A més de ser el tercer Nadal que hi ha presos polítics i exiliats, remarquen que la repressió de l'Estat no s'ha aturat i ha anat augmentant el nombre de persones que la pateixen. Per això, "segueixen sent necessaris els recursos per a totes les persones represaliades".