Folgueroles també tindrà institut escola el curs vinent

Educació anuncia que a l'escola Mossèn Cinto també s'hi farà ESO

El secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, el conseller d'eduació, Josep Bargalló, i el director general de centres públics, Josep González-Cambray.
El secretari de Polítiques Educatives, Carles Martínez, el conseller d'eduació, Josep Bargalló, i el director general de centres públics, Josep González-Cambray. | ACN
Osona.com
18 de desembre del 2019
L'escola Mossèn Cinto de Folgueroles es convertirà en un institut-escola el curs vinent, és a dir, que s'hi impartirà secundària. Així ho va anunciar aquesta setmana el conseller d'Educació Josep Bargalló. D'aquesta manera, Osona tindrà tres nous instituts escola. A més de Folgueroles, ja es van anunciar la Joan XXIII de Balenyà i la Josep Maria Xandri de Sant Pere de Torelló. Les comarques centrals són el territori que més instituts escola crearan: 7.

En total el Departament d'Educació obrirà com a mínim 26 nous instituts escola el curs vinent. Cinc seran fusions entre dos centres i la resta, 21, seran ampliacions d'escoles de Primària. L'objectiu és donar continuïtat al projecte educatiu dels infants al llarg de totes les etapes obligatòries, lluitar contra la segregació escolar, millorar l'absentisme d'alguns instituts i afavorir la lluita contra el despoblament a les zones que es van veure afectades per la implantació de l'ESO.

Per això, Educació estén el model, fins ara molt urbà, a zones rurals per "revertir allò que la LOGSE va significar contra l'escola rural". Així ho explicava Bargalló, assegurant que es podran tirar endavant fins i tot amb pròrroga pressupostària.

Tal com ja fan els instituts escola impulsats el curs passat, els 26 nous centres que entren en aquest model el curs vinent implantaran horaris saludables i els alumnes podran dinar al centre entre les dotze del migdia i les dues de la tarda. D'aquesta manera s'estalviaran que l'alumnat d'algunes zones hagi de dinar passades les quatre de la tarda.
Arxivat a