​Mar Alarcón apropa l'economia de plataformes a la Nit Empresarial d'Osona

L'acte organitzat pel Consell Empresarial d'Osona supera el centenar d'empresaris i representants institucionals

Durant la 8a Nit Empresarial d'Osona
Durant la 8a Nit Empresarial d'Osona | CEDO
Osona.com
17 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:54h
El Consell Empresarial d'Osona (CEDO) ha celebrat un any més la Nit Empresarial d'Osona, que s'ha consolidat com el punt de trobada dels empresaris del territori. En la vuitena edició, més d'un centenar de persones, entre empresaris i representants d'institucions de la comarca, es van aplegar en un sopar al Serrat del Figaró.

Tal com explica el CEDO en una nota, la trobada va estar marcada per la conferència de Mar Alarcón, CEO i fundadora de l’empresa Social Car, així com integrant de la junta de Foment del treball. Alarcón va  explicar com aquesta plataforma de mobilitat compartida a base d’una flota que és propietat dels mateixos particulars té actualment 300.000 usuaris. Va assegurar que es tracta d’una empresa “disruptiva i innovadora”, ja que el 2011, va ser “la primera empresa d’economia de plataformes tecnològiques creada a l’Estat espanyol”. Igual que aleshores, un dels seus objectius és “democratitzar els serveis”. La ponent també va parar de la mobilitat del futur, que serà “connectada, eficient i compartida”, amb reptes com “la producció d’energia elèctrica” sobre la taula. 

La benvinguda institucional va anar a càrrec de Lurdes Baulenas, presidenta del Consell, i va avançar que el 2020 es dedicarà “a la sostenibilitat” com a eix vertebrador dels actes de l’entitat. Alhora, va aprofitar per reclamar una millora “imminent” de la línia ferroviària R3, “perquè és una infraestructura cabdal que requereix inversions”. Com a balanç del 2019, va remarcar “l’aliança amb Creacció, que està essent beneficiosa per a tothom, sobretot per a les empreses”. També va reclamar “una transformació del sector carni per seguir sent líder i, en general, que el coneixement s’incorpori als negocis”.  
 

La Fundació Girbau, premiada durant la 8a Nit Empresarial d'Osona Foto: CEDO


La Fundació Girbau rep el premi Empresa Activa

La conferència es va cloure amb preguntes dels assistents i tot seguit es va lliurar el premi Empresa Activa, que va recaure en la Fundació Privada Girbau. Teresa i Anna Girbau van recollir el guardó, que es van mostrar agraïdes per un reconeixement "que sense la tasca de tota la nostra família no hauria estat possible".

Tot seguit, es va donar pas al sopar de Nandu Jubany. L’esdeveniment va comptar amb el suport de Prevint, Stern Motor i l’Obra Social "la Caixa".