Un any de gestió conjunta del Centre Cívic Santa Anna per a la integració

El projecte pilot i pioner a Catalunya de Sant Tomàs i l'Ajuntament de Vic també vol fomentar la participació comunitària

Durant la celebració del primer aniversari del Centre Cívic Santa Anna
Durant la celebració del primer aniversari del Centre Cívic Santa Anna | Aj. de Vic
Osona.com
17 de desembre del 2019
Des de fa un any el Centre Cívic de Santa Anna, a Vic, està gestionat conjuntament entre l'Ajuntament i Sant Tomàs, en el que és un model pioner a Catalunya destinat a millorar la integració i participació comunitària per a persones amb altres capacitats.

Tal com expliquen en una nota, el president de Sant Tomàs, Toni Ramírez, remarcava que aquest és un pas més cap a la inclusió social i per ser partícips de la ciutat i del teixit de barri. Els centres cívics són espais de trobada i entorns de participació i “creiem que aquest és un espai idoni per ser-hi presents i poder interactuar amb la gent del barri”. "Hem assumit les tasques de consergeria en tot l’horari d’obertura del centre, i ha estat un repte assumit des de la il·lusió i també des de la innovació. Des de Sant Tomàs volem agrair la confiança de l’Ajuntament de Vic per apostar per aquesta gestió compartida", va afegir Ramírez.

Per la seva banda, la regidora de Cultura, Susagna Roura, va celebrar la bona acollida del projecte entre les entitats vinculades al Centre Cívic: "Estem molt contents de la feina que realitzen les persones usuàries de Sant Tomàs però sobretot perquè totes les entitats d’aquest centre cívic tan actiu han rebut molt bé el projecte. S’ha sumat i cal que ens en congratulem”.
 
Una exposició sobre l'any de treball conjunt
 
L’acte de commemoració del primer aniversari de la gestió conjunta va servir també per inaugurar una exposició que recull les experiències viscudes durant aquest període de temps. 

L’educadora del centre ocupacional, Montse Ropero, va explicar que el fil conductor de l’exposició són les experiències i emocions generades pel projecte entre les persones usuàries de Sant Tomàs que hi ha participat. "S'han recollit les emocions, inquietuds i preguntes que ens va despertar aquest projecte abans de començar-lo, però també imatges de les col·laboracions amb les entitats del barri i les valoracions de l’experiència tant d’usuaris com d’entitats", va detallar.
Arxivat a