Sanitat

Els centres formadors d'estudiants de Medicina de la UVic ja són oficials

Quinze centres de la ICS a Osona, el Bages i el Moianès reben les plaques que els acrediten com a col·laboradors en la formació de l'alumnat

per Osona.com , 13 de desembre de 2019 a les 09:55 |
Els centres de la ICS d'Osona, acreditats | ICS Catalunya Central
Els responsables de la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic- UCC) han fet entrega als representants de l’Institut Català de la Salut a la Catalunya Central de les corresponents acreditacions com a centres col·laboradors en la docència dels alumnes del grau de Medicina. 

Els centres acreditats d'Osona són els CAP Tona, Santa Eugènia de Berga, Torelló, Vic Nord, Manlleu i Sant Hipòlit de Voltregà. També el tenen Artés, Bages (Plaça Catalunya), Sagrada Família (de Manresa), Navàs, Sant Vicenç de Castellet, Sant Joan de Vilatorrada, Sant Fruitós i Santpedor, al Bages, i Moià.


Primera vegada alumnes de Medicina en pràctiques

De fet, aquesta és la primera vegada que els CAP d'Osona han acollit alumnes en pràctiques, ja que els estudiants de primer curs de Medicina ara arriben a tercer. A partir d'aquest curs, comencen les seves pràctiques. Es divideixen en dos grups i reben la formació a les unitats docents territorials de Vic i Manresa. 


Aquests estudiants han de fer un total de sis setmanes de pràctiques en centres d’atenció primària dins del programa de l’assignatura Pràctica Clínica. Això els permetrà tenir una visió de l’assistència i la resolució que ofereix aquest nivell de salut, en què destaquen els aspectes relacionats amb l’atenció a la família i a la comunitat com a eixos de l’atenció primària i la proximitat dels professionals a la ciutadania.

Els responsables de cada centre de salut seran els coordinadors docents que garantiran que la formació que reben aquests alumnes els ajudi a completar el seu programa curricular.

Aquest curs, un total de 32 estudiants de tercer curs faran la seva formació pràctica en els centres docents col·laboradors de l’ICS Catalunya Central. Aquest programa es consolidarà els propers cursos amb la incorporació de nous alumnes fins a completar els sis anys de durada del grau de Medicina.

 

Participació