El projecte d'Espais en Transició de bbintervencions, Premi Nacional d'Artesania 2019

Rebran el guardó del Govern en la categoria Impulsa per la reactivació d'espais al carrer de la Riera de Vic

El carrer de la Riera de Vic, en una imatge d'arxiu
El carrer de la Riera de Vic, en una imatge d'arxiu | Adrià Costa
Osona.com
12 de desembre del 2019
El projecte d'Espais en Transició de bbintervencions ha estat guardonat amb el Premi Nacional d'Artesania 2019 en la categoria Impulsa per la reactivació d'espais al carrer de la Riera de Vic. El proper dilluns, 16 de desembre, Belén Atienza i Bet Parramon rebran el guardó de mans del president Quim Torra en un acte que se celebrarà al Palau de la Generalitat.

Tal com explica bbintervencions en una nota, el projecte Espais en Transició va néixer a finals del 2012 després d’observar el tancament d’espais comercials en aquesta zona del centre històric. El projecte consisteix a visualitzar i posar en valor els espais comercials buits a través d’una intervenció artística, al mateix temps que estimula la seva reactivació amb l’assessorament i el suport a nous emprenedors interessats a iniciar un negoci.

"Aquest premi és un reconeixement a la feina feta durant aquest període i una manera de fer visible uns negocis singulars i un carrer amb encant, valor i diferenciació", remarquen des de bbintervencions.
 

Uns cartells enganxats al vidre d'un local buit anuncien que es tracta d'un Espai en transició per llogar. Imatge d'arxiu. Foto: ACN


22 negocis

Espais en Transició ha aconseguit revitalitzar el barri Seminari Vell (carrer de la Riera) reactivant 22 negocis. En total hi ha 12 tallers a peu de carrer (abans n'hi havia 3 i actualment 9) i 21 artesans que treballen diversos materials com pell, ceràmica, tèxtil, forja, il·lustració i serigrafia, el gravat, escultura, fusta o joieria, entre altres. A finals del 2018 la Generalitat de Catalunya va atorgar al carrer de la Riera el distintiu de Punt d’Interès Artesanal, el 7è a Catalunya.

Durant el temps que s’ha desenvolupat aquest projecte més de 120 emprenedors s’han interessat per un espai en transició i també s’han portat a terme diferents accions temporals per dinamitzar altres espais. "El 90% dels espais comercials buits s’han reactivat i la perdurabilitat dels negocis és alta, els més antics ja porten entre 5 i 6 anys oberts", destaquen.
Arxivat a