​Torelló estrenarà una fira dedicada al joc i a la joguina de fusta

TocaFusta se celebrarà els dies 21, 22 i 23 de desembre

Durant la roda de premsa de presentació de la Fira TocaFusta
Durant la roda de premsa de presentació de la Fira TocaFusta | Aj. de Torelló
Osona.com
12 de desembre del 2019
Torelló estrenarà una fira dedicada al joc i la joguina de fusta a finals d'aquest desembre. Es tracta del TocaFusta, la primera edició de la Fira del Joc i la Joguina de Fusta, organitzada per l'Ajuntament de Torelló amb la col·laboració del Consorci de la Vall del Ges, Orís i Bisaura i diverses entitats i associacions del municipi. La fira es farà els dies 21, 22 i 23 de desembre.

Tal com explica l'Ajuntament en una nota, aquest dimarts es va fer la presentació de la nova fira amb la presència de l'alcalde de Torelló, Marçal Ortuño, el regidor de Joventut i Cultura, Xavier Lozano; la regidora de Comerç i Turisme, Mercè Faja; la tècnica del Torelló Jove, Erola Vivet i el professor responsable del curs RE-CREA, Fortià Coromina.

L'alcalde, Marçal Ortuño, va apuntar que l'objectiu de la fira és fer un Torelló "viu i dinàmic". En aquest mateix sentit es va pronunciar el regidor de Joventut i Cultura, Xavier Lozano, remarcant que es vol "dinamitzar el poble en aquestes dates prèvies a les festes de Nadal", lligant la fira amb la tradició que hi ha a Torelló i a la Vall del Ges de la fabricació amb fusta.

Productors de joguines de fusta de la zona

Per la seva banda, la regidora de Comerç i Turisme, Mercè Faja, va posar l'accent en la fira comercial que es farà el dissabte 21 a la plaça Nova i que acollirà cinc productors i botigues de jocs i joguines de fusta. Tots cinc són de la comarca i quatre de la Vall del Ges. A més, durant els tres dies de la fira hi haurà una exposició al Museu de la Torneria de tres empreses productores locals de joguines de fusta.

La Tècnica del Torelló Jove, Erola Vivet, va explicar que les activitats es dividiran en dos grans espais: la plaça Nova i la plaça dels Torners – Museu de la Torneria. Hi ha previstos diversos tallers, jocs gegants de fusta, contes i actes per a tota la família durant els tres dies del Tocafusta. A la plaça dels Torners, destacarà la instal·lació de les estructures de fusta creades en el taller RE-CREA, organitzat des de l'àrea de Promoció Econòmica. El professor del curs, Fortià Coromina va explicar que han treballat en una instal·lació interactiva de carrer que es podrà visitar el dissabte i diumenge durant tot el dia a la plaça dels Torners.

Horaris
El TocaFusta, la Fira del Joc i la Joguina de Fusta de Torelló es podrà visitar el dissabte 21 i el diumenge 22 de desembre, d'11 a 14h i de 16.30 a 19.30h i el dilluns 23 de desembre, d'11 a 14h i de 16 a 19h
Arxivat a