«Només vam exercir el dret a vaga»; els encausats pels talls a la C-25 declaren als jutjats

Centenars de persones han acompanyat els investigats, acusats de desordres públics durant la vaga del febrer, que han negat els fets

11 de desembre del 2019
Actualitzat a les 14:02h
Suport als encausats pels talls a la C-25 durant la vaga del 21-F
Suport als encausats pels talls a la C-25 durant la vaga del 21-F | Josep M. Montaner
Unes 150 persones han sortit al carrer per donar suport als tres encausats pels talls a la C-25 a Gurb durant la vaga del 21 de febrer. Amb l'inici del judici de l'1-O hi va haver diverses protestes al territori. Els tres veïns de Roda de Ter i Sant Julià de Vilatorta, que estan acusats de desordres públics, han sortit acompanyats de la plaça fins als jutjats de Vic.

Només han declarat dos dels tres acusats, ja que en un dels casos, l'advocat no ha pogut assistir a la citació per motius personals. Per tant, s'ha suspès la declaració a l'espera d'una nova data.

Els acusats, que neguen els fets dels quals els acusen, només han respost les preguntes dels seus advocats i han declarat que "només vam exercir el dret a vaga". "Vam estar en una manifestació en un dia que hi havia vaga general i teníem dret a ser-hi", han afegit, remarcant que "en altres situacions no seríem aquí".
 

Suport als encausats pels talls a la C-25 durant la vaga del 21-F Foto: Josep M. Montaner


En aquest sentit, han criticat les citacions remarcant que "és una persecució política" i que "no és una causa contra nosaltres, és contra l'independentisme". "Hem de tirar endavant per intentar destrossar els muntatges policials", han afegit.

També han reconegut que és un "dia complicat" per a ells, i han agraït el suport als centenars de persones que els han acompanyat.

Roger Español: "Paguen les conseqüències de protestar"

Precisament, entre aquests hi havia regidors de Vic i Roda de Ter, així com Roger Español, que va perdre un ull per bala de goma l'1 d'octubre de 2017. ""Aquesta energia que fem servir per sortir al carrer i denunciar tot allò que ens sembla injust també l'hem de fer servir per donar suport aquells que paguen les conseqüències de protestar", ha dit Español, remarcant que ha vingut a donar suport a tots els encausats.
 

Suport als encausats pels talls a la C-25 durant la vaga del 21-F Foto: Josep M. Montaner


Els investigats per desordres públics formen part de l'ampliació de la causa del cas de Roger Aguayo, que va ser detingut el mateix 21 de febrer per "atemptar contra els agents". Aguayo forma part de les cinc persones que estan encausades per aquests fets. El cinquè acusat és un menor i el cas està en mans de la fiscalia.
Arxivat a