economia

Agricultura convoca els ajuts Leader per promoure l'activitat econòmica a les zones rurals

L'Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central obté una dotació pressupostària de 675.275,11 euros

per Osona.com, 14 de desembre de 2019 a les 09:55 |
Una persona demana informació sobre els ajuts Leader. | ACN
Aquesta informació es va publicar originalment el 14 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Departament d’Agricultura ha obert la convocatòria dels ajuts destinats a l’aplicació del desenvolupament local participatiu Leader, corresponents a l’any 2019, per un import de 7,6 milions d'euros. Aquests ajuts, que enguany es convoquen per cinquena vegada, s’emmarquen en el Programa de desenvolupament rural de Catalunya (PDR) 2014-2020. El termini de presentació de sol·licituds serà fins al 15 de gener de 2020.

L’objectiu principal d’aquests ajuts és fomentar la realització d’inversions que generin activitat econòmica en les zones rurals i la creació i/o el manteniment de llocs de treball, principalment de dones i joves. S’adrecen a actuacions per a la millora dels processos de transformació i comercialització dels productes agraris, la creació i el desenvolupament de microempreses i Pimes, el foment d’activitats turístiques, i la conservació i millora del patrimoni rural. 


Amb els projectes d’inversió que es fomentaran amb els ajuts objecte d’aquesta nova convocatòria, es preveu generar una inversió de més de 23 milions d'euros amb l’execució de més de 250 projectes que comportaran la creació de més 200 llocs de treball.

Per a aquesta convocatòria, la dotació pressupostària per a l'Associació de Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, que inclou Bages, Berguedà, Moianès i Osona, és de 675.275,11 euros. 


La gestió dels ajuts serà exercida amb la col·laboració dels Grups d’Acció Local (GAL) seleccionats pel Departament per aplicar el desenvolupament local participatiu Leader a les zones rurals de Catalunya. 

 

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació