Càritas

Càritas vol dignificar la feina de les treballadores de la llar

L'entitat engega una campanya que alerta de la precarietat d'aquest sector

per Osona.com , 10 de desembre de 2019 a les 08:55 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 10 de desembre de 2019 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.

Càritas Diocesana de Vic ha iniciat una campanya per dignificar la feina de les treballadores de la llar. A través d'un vídeo, es vol donar a conèixer aquesta realitat, les persones que afecta i alhora denunciar la precarietat laboral d'aquest sector.


Tal com expliquen en una nota, Sandra Ezquerra, doctora i professora de sociologia de de la UVIC-UCC, va remarcar que actualment "les lleis no reconeixen el treball de la cura com una feina de veritat". Per això, "cal situar el treball de la cura al centre del debat polític i social". "Si la treballadora de la llar no està ben reconeguda i valorada, la seva feina no serà tan efectiva", afegia. 

Per això, des de Càritas Arxiprestal de Vic s'ha impulsat un programa sociolaboral en què s'han gestionat 114 ofertes de feines de treballadores de la llar, entre gener a setembre de 2019. D'aquestes se n'han cobert 50. També s'ofereix formació per les dones que treballen en aquest sector.

Durant la presentació de la campanya de Càritas Foto: Càritas

 

Osona.com estrena butlletí setmanal
Vols rebre els apunts imprescindibles de la setmana a Osona?

Subscriu-te aquí gratuïtament

 

Participació