Vic estrena una ruta històrica a la zona del Nen

És una iniciativa sorgida dels pressupostos participatius i se centra en la història contemporània

Durant la inauguració de la nova ruta del Nen, a Vic.
Durant la inauguració de la nova ruta del Nen, a Vic. | Aj. de Vic
Osona.com
04 de desembre del 2019
Actualitzat a les 10:58h
Dissabte passat, es va inaugurar la ruta històrica de la zona del Nen a Vic. Tal com explica l'Ajuntament, la proposta va néixer dels pressupostos participatius el 2018 amb l'objectiu de recuperar el patrimoni històric i cultural dels sis barris que la conformen. Són el d'Osona, la Calla, l'Estadi, l'Horta Vermella, Santa Enna i la Serra-de-senferm.

L'alcaldessa de Vic va apuntar que la nova ruta "és un pas endavant per singularitzar la riquesa dels barris, que també conformen la història de Vic". Per la seva banda, el regidor Josep-Ramon Soldevila va explicar que la nova ruta "és fruit del treball col·lectiu de les associacions de veïns, però en el fons també és un projecte de ciutat".

Una ruta divisible en quatre itineraris temàtics

La nova ruta s'incorpora a les altres d'històriques que ja hi ha a la ciutat. Es pot desgranar en quatre eixos: habitatge, urbanisme i arquitectura; escultures, esglésies i monuments, educació, esport i lleure; i masies i molins.

Està formada per 30 punts d'interès, cadascun dels quals conté un o més elements patrimonials a partir dels quals s'explica la història. A través d'una placa vermella amb un codi QR, situada a terra, normalment a la banda dreta de cada element patrimonial, es pot obtenir in situ informació del lloc.
Arxivat a