Vic fa l'últim pas per adquirir dues adoberies

L'Ajuntament incorpora un romanent de 400.000 euros de la liquidació de SermuVic que es destinarà a la compra dels immobles

Les adoberies de vic, en una imatge d'arxiu
Les adoberies de vic, en una imatge d'arxiu | Josep M. Montaner
05 de desembre del 2019
L'Ajuntament de Vic ha fet el darrer pas per comprar les dues adoberies. Aquest dilluns, al ple, va entrar d'urgència una modificació de crèdits. Amb la dissolució de l'empresa SermuVic (l'empresa de l'Ajuntament que gestionava els serveis) ha quedat un romanent de 402.000 euros que s'incorporen com a crèdit i es reinvertiran en la compra i pagament d'adquisició d'aquestes dues adoberies. La quantitat s'enfila a uns 402.000 euros. El dictamen es va aprovar per unanimitat.

Els immobles estan situats al número 2 i 4 del carrer de les Adoberies de Vic, els que estan més a prop del pont romànic i els que tenen més valor patrimonial i social. La zona de les Adoberies és declarada Bé Cultural d'Interès Nacional.

I ara què?

Per la compra de les adoberies, sempre hi ha hagut molt consens al ple de Vic. Es va aprovar per unanimitat la compra i actualment, després de l'aprovació del POUM, s'ha fet efectiu l'últim pas també amb un ampli consens. A partir d'ara, s'haurà de veure si també n'hi ha a l'hora de decidir què s'hi vol desenvolupar i el preu que té.

En diverses entrevistes, la regidora d'Urbanisme, Fabiana Palmero, sempre ha apostat per "una mixtura d'usos", és a dir, que hi puguin conviure "moltes coses" per ser un espai dinàmic, com habitatges, tallers d'artesania, petit comerç, etc. En tot cas, es tindrà en compte què vol la ciutadania.

Fabiana ha remarcat que és un primer pas per iniciar un camí de rehabilitació i transformació d'aquesta zona de la ciutat i una aposta per potenciar l'eix fluvial del Méder, entre el nord i el sud.
Arxivat a