El Mercat Medieval aterra a Vic amb 380 parades i un centenar d'activitats

El certamen, que anirà del 6 al 8 de desembre, té un aire més nadalenc amb l'absorció de la Fira de Santa Llúcia

Mercat Medieval de Vic, de l'any passat
Mercat Medieval de Vic, de l'any passat | Joan Parera
04 de desembre del 2019
Actualitzat el 05 de desembre a les 16:39h

Els carrers del centre històric de Vic retornen a l'època a partir d'aquest divendres, 6 de desembre, fins al diumenge 8. El Mercat Medieval aterra, un any més a la ciutat, amb unes 380 parades de productes d'artesania i queviures, així com diverses tavernes de menjar i dos zocs d'inspiració àrab (un al carrer Pellaires i l'altre a la plaça Gerbert d'Orlhac).

La majoria de parades provenen de Catalunya, però també n'hi ha de les Balears, Astúries, Castella-La Manxa, Aragó, Madrid, Andalusia, País Valencià, Euskadi, Cantàbria, Extremadura, Galícia, Navarra, Múrcia i Portugal.


Quant a l'oferta cultural, el focus del Mercat és L'Assalt de l'Altarriba. Es tracta d'un recorregut teatral qu endinsa els visitants en una història basada en uns fets històrics que van passar a Vic al segle XV. Una cinquantena d'actors participen en l'obra que recorre alguns dels espais més emblemàtics de la ciutat (consulta els horaris).

D'altra banda, hi ha més d'un centenar d'activitats lúdiques per a totes les edats, amb música, balls i espectacles al carrer.

Més nadalenc que mai

La novetat principal del mercat és que absorbeix la Fira de Santa Llúcia que acostuma a celebrar-se una setmana després i passarà a anomenar-se "Ja és Nadal al Medieval". Les 14 parades s'ubiquen a la plaça dels Màrtirs, on se celebra habitualment, i acull parades amb productes relacionats amb el Nadal com pessebres o tions.

D'altra banda, hi ha dos canvis més, pel que fa a ubicacions. La zona d'activitats infantils es traslladarà a les Adoberies (abans a la plaça dels màrtirs) i les recreacions d'oficis -que hi ha uns 9 artesans- es repartiran per tot el nucli històric (abans ubicades a les Adoberies). La resta seguirà pràcticament igual.
 

Consulta totes les activitats del Mercat Medieva

Galeries de fotos del Mercat Medieval de Vic dels darrers anys

Arxivat a