Les preguntes sense resposta de Capgirem sobre l'accident mortal de VicVerd

L'equip de govern diu que Inspecció de Treball va eximir l'empresa de responsabilitat i remarca que facilitaran tota la informació necessària que requereixi el jutge

03 de desembre del 2019
Carla Dinarès, de Capgirem Vic, entrant al ple
Carla Dinarès, de Capgirem Vic, entrant al ple | Josep M. Montaner
Aquest dilluns, durant el torn de precs i preguntes, Capgirem Vic va demanar informació a l'equip de govern (JxCat) sobre les demandes contra VicVerd per l'accident mortal del 2018, que avançava Osona.com la setmana passada.

La regidora Carla Dinarès va reclamar explicacions a l'Ajuntament "davant la gravetat del cas" i va recordar que ja s'havia desfrenat un altre vehicle que va acabar xocant contra una botiga al Passeig.

"Perquè no es considera un accident laboral si va passar en hores de feina en una empresa mixta participada per l'Ajuntament i el vehicle es va desfrenar? Per què donaven informació incompleta quan ho demanaven càrrecs electes? Han pres mesures per garantir que l'empresa fa un control exhaustiu dels vehicles i del sistema de frens?", preguntava la regidora.
 

Albert Castells, durant al ple. Foto: Josep M Montaner


"És un assumpte delicat i no veiem bé convertir els mitjans de comunicació i aquesta sala en un lloc per discutir i dirimir el que va passar", li contestava el regidor Albert Castells. "Inspecció de Treball va determinar i va eximir l'empresa de tota responsabilitat", afegia, remarcant que seguiran el procés i donaran la informació necessària quan el jutge ho requereixi.

La família va aconseguir la informació sobre la revisió del vehicle accidentat via judicial. El mandat passat, des de Capgirem es va requerir a l'Ajuntament de Vic en reiterades ocasions. Primer ho va fer a través dels precs i preguntes d'una sessió plenària, demanant per la seguretat de tota la flota de vehicles de les empreses de serveis que treballen a Vic; i després a través d'instàncies per conèixer en concret la revisió del vehicle accidentat. La formació va denunciar "ocultació d'informació" i l'equip de govern va remarcar que no es facilitava la informació perquè estava sota investigació judicial.
Arxivat a