La UVic s'endinsa en el món del motor a través de l'Escuderia Osona

La universitat i l'entitat signen un conveni de col·laboració en aspectes de docència, recerca o transferència de coneixement

Turró, Baños i Panadès, durant la signatura de l'acord
Turró, Baños i Panadès, durant la signatura de l'acord | UVic-UCC
Osona.com
03 de desembre del 2019
La Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) i Escuderia Osona han signat un conveni de col·laboració amb la finalitat de promoure accions conjuntes de caràcter acadèmic, científic i professional. Per al rector de la Universitat, Josep-Eladi Baños, aquest acord és una mostra de "la nostra vocació de col·laborar amb les institucions del territori per establir sinergies i compartir coneixements". El president de l'Escuderia, Joan Panadès, ha assegurat que les noves instal·lacions que estrenaran en breu permetran "incorporar la Universitat en aspectes de docència, recerca o transferència de coneixement i a més, oferirem reptes i vinculació amb l'àmbit laboral als estudiants i professorat".

En aquest sentit, dos estudiants d'Enginyeria de l'Automoció de la Universitat i participants en la competició UTron Racing Team han adreçat unes paraules als membres de l'Escuderia per buscar vies de col·laboració amb el projecte universitari que estan arrencant. El director general de la Fundació Universitària Balmes, Joan Turró, també ha intervingut assegurant que el conveni "permetrà fer un pas més en la idea de campus-ciutat, ja que ens permetrà irradiar i poder impartir coneixement a través de les instal·lacions de l'Escuderia".

A partir d'aquest conveni, la UVic-UCC i l'Escuderia Osona desenvoluparan activitats de docència, investigació i transferència de coneixement mitjançant el debat i l'intercanvi d'experiències sobre temes que tinguin un benefici comú. A més, una altra de les propostes de l'acord és la possibilitat que l'Escuderia Osona aculli estudiants en pràctiques i col·labori en l'assessorament de treballs de fi de grau i fi de màster dels alumnes de la UVic-UCC. L'acord permetrà a totes dues entitats el desplegament de models de cooperació per millorar la transformació econòmica del sector de l'automoció a Catalunya.
Arxivat a