Una part de les obres del tercer carril de la C-17 entre Granollers i Mollet es licitarà a principis del 2020

​La Xarxa C-17 es reuneix a Granollers i continua reivindicant les millores a la R3 i la C-17

La Xarxa C-17 ha celebrat el seu consell general a Granollers
La Xarxa C-17 ha celebrat el seu consell general a Granollers | Xarxa C-17
Osona.com
02 de desembre del 2019
Actualitzat a les 12:49h
L'alcalde de Granollers i president de la Xarxa C-17, Josep Mayoral, va anunciar que una part de les obres per la construcció del tercer carril d'aquesta autovia entre Granollers i Mollet es podrien licitar a principis de l'any que ve. Mayoral ho va dir en acabar el consell general d'aquesta associació, que es va celebrar aquest divendres a Granollers. L'alcalde va reiterr que aquestes obres a la C-17 ajudaran a alleugerir els problemes de circulació que hi ha entre Lliçà d'Amunt i Mollet.

D'altra banda, Mayoral també va parlar de la R3, concretament del seu desdoblament. El batlle va explicar que durant la trobada es va revisar el projecte i es va repassar en quin punt es troba aquesta infraestructura després de parlar amb la Generalitat de Catalunya i Adif. "Entre la Garriga i Parets, s'estan fent les obres d'eliminació dels passos a nivell de la Garriga i Granollers. Aquest projecte executiu s'ha de convertir en licitació i amb obra durant l'any vinent i l'horitzó d'aquest desdoblament es fixa al voltant de l'any 2023".

Mayoral va afegir que "ens pertoca insistir i fer complir el calendari i constatem que la feina de la Xarxa C-17 ha aconseguit que dues infraestructures importants, la C-17 i la R3, puguin donar un salt decisiu en els propers 4 anys".

Per últim, Mayoral va explicar que en les properes setmanes es podrà fer públic el nom de l'equip guanyador de la redacció i direcció d'obres del nou equipament de radioteràpia que es farà a Granollers, i que serà una realitat entre finals de 2022 i principis de 2023.

Onze eixos

El consell general de la Xarxa C-17 es va reunir aquest divendres a Granollers per nomenar els nous membres de la comissió executiva d'aquesta associació. Una comissió que estava presidida per l'alcalde de Granollers, Josep Mayoral, i que compta amb l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, com a vicepresidenta i l'alcalde de Ripoll, Jordi Monell, com a secretari. Les quatre vicepresidències són per Àngels Subirachs, en representació de PIMEC; Montserrat Ayats, en representació de la Cambra de Comerç de Barcelona; Josep Eladi Baños, en representació de la Fundació Universitària Balmes; i Oriol Guixà, en representació de l'empresa La Farga.

El primer consell general del nou mandat municipal va servir per fer repàs dels 11 eixos estratègics de la xarxa, que a més de la C-17, la R3 i el centre de radioteràpia són: el Pla Director del Circuit de Catalunya; polígons industrials; impuls de la FP Dual; el transport de mercaderies; el corredor elèctric de la C-17; el transport públic per carretera; projectes europeus d'especialització i competitivitat territorial i gestió assistencial de la salut.

El consell general de la Xarxa C-17 va acabar amb la intervenció de Ricard Font, president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, que va parlar sobre la candidatura olímpica Barcelona Pirineus als Jocs d'Hivern 2030, un altre dels eixos de la Xarxa C-17. Font va destacar que aquests jocs són "una gran oportunitat per connectar i endreçar el territori".
Arxivat a