​Uns Matxos per a l'ADFO

Els beneficis del dorsal solidari es destinaran a l'entitat que també s'implicarà en l'organització de la cursa

La gestora del voluntariat d'ADFO, Tina Arisa, i el president del Centre Excursionista Torelló, Lambert Guix.
La gestora del voluntariat d'ADFO, Tina Arisa, i el president del Centre Excursionista Torelló, Lambert Guix. | Josep M. Montaner
Osona.com
02 de desembre del 2019
Actualitzat a les 16:15h
La cursa Pels Camins dels Matxos se celebrarà el proper 19 d'abril del 2020 a Torelló. Enguany, el Centre Excursionista Torelló, organitzador de la cursa, destinarà íntegrament els beneficis del dorsal solidari a l'ADFO, l’Associació Diversitat Funcional d’Osona. Tal com expliquen en una nota, Lambert Guix, president del centre excursionista, remarcava la "il·lusió" de la nova col·laboració.

La cursa té dos ititneraris: el Tastet de Matxos, de 23 km i 3.200 metres de desnivell acumulat; i Pels Camins dels Matxos, que té un recorregut total de 63 quilòmetres i 6.200 metres de desnivell, i que passa, a la vegada, per tres grans pics del territori, Bellmunt, Puigsacalm i Cabrera. Les inscripcions es van obrir aquest diumenge, 1 de desembre, i en el cas del Tastet de Matxos ja s'han esgotat.

L'ADFO, també a l'organització

D'altra banda, l'ADFO també prendrà part dels Matxos 2020 amb l’organització d’un dels avituallaments de la cursa, i també s’encarregarà de la producció de la bossa dels corredors així com els trofeus de la competició. Per Tina Arisa, gestora del voluntariat d’ADFO, “és una oportunitat a molts nivells i ens hi hem volgut implicar més enllà del dorsal solidari”. 

Per això que la implicació estrella de l’entitat serà l’organització d’un itinerari de la cursa perquè hi puguin participar persones amb diversitat funcional. Els participants resseguiran un tram del recorregut dels Matxos a través de joëlettes, unes cadires d’una roda, amb el suport de voluntaris. “Fem una crida a voluntaris que vulguin fer aquest acompanyament per tal que persones amb diversitat funcional puguin participar també a l’esdeveniment”, explica Arisa.
 

ADFO, pels camins dels matxos, matxos, osona, vic, centre excursionista de torelló, lambert guix, tina arisa Foto: Josep M. Montaner

Arxivat a