Jaume Colomer, nou gerent del Consell Comarcal d'Osona

En l'anterior mandant va ser el conseller delegat d'Aigua potable i va coordinar el projecte d'empresa pública d'aigua en baixa

Jaume Colomer, en una imatge d'arxiu
Jaume Colomer, en una imatge d'arxiu | Josep M. Montaner
30 de novembre del 2019
Actualitzat a les 21:29h
El Consell Comarcal d'Osona ja té nou gerent per als propers quatre anys: Jaume Colomer. Va ser regidor a l'Ajuntament de Vic, per ERC, en el passat mandat i també conseller al Consell Comarcal. De fet, tenia la delegació d'Aigua Potable al Consell Comarcal i, per tant, va coordinar un de les iniciatives claus de l'ens: el projecte d'empresa pública d'aigua en baixa.

Aquest dijous passat es van entrevistar els cinc candidats que optaven a ocupar la plaça. Colomer va obtenir la puntuació més alta després de les entrevistes amb un tribunal.

A més d'ell, hi havia Jordi Tordera, Núria Solà, Marta Basco i Francesc Bonet. La majoria provenen del món municipal: Bonet és actualment alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental) per CiU; Solà va ser alcaldessa a Santa Eulàlia de Riuprimer (independents); i Basco va ser regidora a Sant Quirze de Besora (CiU).

​Per la seva banda, Tordera és enginyer industrial de l'Ajuntament de Vic. També té vinculació amb el món municipal: és fill del regidor de Jaume Tordera (JxCat) que va donar suport a la moció de censura contra l'alcaldessa de Viladrau Margarida Feliu.

Un procés polèmic

La tria del gerent ha estat un procés amb polèmica. Aquesta era la primera vegada que s'obria la convocatòria per escollir-lo, ja que fins ara s'escollia a dit. El procés es va aturar precipitadament per l'alt nombre inesperat d'aspirants que no van passar pel sedàs de les proves psicotècniques: 6 dels 11 aspirants van ser exclosos. Ni alguns consellers d'ERC ni els seus socis de coalició (JxCat i Independents) van veure amb bons ulls els resultats. Per això, el president Joan Carles Rodríguez va decidir aturar el procediment.

Després d'una reunió amb l'empresa que va a portar terme la prova psicotècnica, es van esclarir els dubtes referents a les proves i es va reprendre el procés. Només faltaven les entrevistes.

Aquest dijous, un tribunal presidit pel president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez (ERC), els vicepresidents Carles Banús (JxCat), Pere Medina (Independents), i Margarida Feliu (ERC) i una persona experta en avaluació de les competències mitjançant entrevistes van tenir l'última paraula.

El darrer pas: ratificar-ho al ple

En les properes setmanes el president ha de proposar Jaume Colomer al ple i que obtingui la majoria de vots a favor. Tot apunta, però, que no hi haurà sorpreses, tenint en compte que la coalició de partits ha format part del tribunal final.
Arxivat a