Més del 80% dels nous estudiants de la UVic l'han escollit com a primera opció

El rector Josep-Eladi Baños remarca que hi ha un 15% més d'alumnes que el curs anterior entre Vic i Manresa

Durant la presentació de les dades de matriculació del curs 2019-2020
Durant la presentació de les dades de matriculació del curs 2019-2020 | Josep M. Montaner
29 de novembre del 2019
Actualitzat a les 17:30h
El 83% dels nous estudiants de la UVic han escollit el campus d'Osona com a primera opció. Així ho ha destacat el rector Josep-Eladi Baños durant la roda de premsa de presentació de les dades de matrícula del 2019-2020 de la UVic-UCC. En aquest sentit, Baños ha remarcat que és una de les xifres més altes dels darrers anys i que ha augmentat 4 punts respecte al curs anterior.

"Més del 80% venen a la nostra universitat perquè volen venir, i no com a rebot perquè no han estat acceptats en d'altres. Això és molt bona notícia", ha afegit el rector, destacant que "tenim capacitat d'atracció".

Manté el creixement amb un 15% més de matriculats

El rector ha remarcat el creixement dels estudiants que s'han matriculat en aquest curs, entre Vic i Manresa. Mentre ha augmentat un 3% pel que fa a les matriculacions de nou accés; la xifra global s'enfila a un 15%. Per tant, suma un total de 9.415 estudiants matriculats, 2.991 dels quals són de nou accés.
 

Josep-Eladi Baños, durant la presentació de les dades de matriculació del curs 2019-2020 Foto: Josep M. Montaner


D'altra banda, Baños ha destacat que el creixement de l'alumnat dels màsters. Pel que fa a màsters, enguany hi ha hagut un total de 265 matriculacions de nou accés, un 27% més que el curs passat. En aquest sentit, Joan Turró Vicens, director de la Fundació Universitària Balmes, ha destacat que hi ha molt camí per recórrer en aquest camp.

Davallada dels graus de Vic

Les xifres de matriculacions als graus de Vic han caigut un 2% respecte al curs passat. El rector ho ha justificat amb l'extinció d'alguns títols i ajuntaments de places. En aquest sentit ha assegurat que en lloc de créixer es vol "mantenir la qualitat".

Cal destacar que els graus de Comunicació, Mecatrònica i Multimèdia han anat a la baixa. El rector ha apuntat que cal estudiar aquests casos per veure si és perquè no són prou atractius o es tracta d'una tendència generalitzada arreu. Per contra, han anat a l'alça els estudis d'Educació Infantil i Primària, Psicologia, Empresa, Fisioteràpia, Nutrició i Dietètica o Automoció.

El perfil dels estudiants al campus de Vic

Pel que fa als alumnes que han començat aquest any el seu grau a Vic, Baños ha destacat el predomini femení (52%), concentrat sobretot en carreres com infermeria (84%), mentre que les enginyeries i multimèdia hi ha més homes (93%). La majoria d'estudiants provenen d'Osona (un de cada cinc) i un 12% provenen d'altres països, bàsicament de França.
 

Durant la presentació de les dades de matriculació del curs 2019-2020 Foto: Josep M. Montaner


130 nous alumnes a Medicina

Pel que fa a la Facultat de Medicina, Marina Geli, directora general de la Fundació d'Estudis Superiors en Ciències de la Salut (FESS), ha destacat l'increment d'un en un 50% el nombre de matriculats. Dels 271 alumnes, n'hi ha 130 que han començat el nou curs, no només de primer, sinó que també de segon i tercer.

Des de la UVic-UCC s'ha ressaltat que 107 estudiants van demanar la seva facultat en primera preferència i que van rebre prop de 700 sol·licituds. Pel que fa al perfil, destaca que més de la meitat són de Catalunya.

Els futurs projectes

Joan Turró, director de la FUB, ha desgranat alguns dels projectes d'infraestructures que es portaran a terme en els propers anys a la UVic. Els projectes més pròxims són la construcció d'una segona residència per estudiants, situada molt a prop de la Facultat de Medicina; el Paranimf de la Universitat a l'antiga església de l'Hospital de la Santa Creu, obert a usos universitaris i a la ciutadania; i el trasllat del CT Beta a Can Baumann.
 

Joan Turró, durant la presentació de les dades de matriculació del curs 2019-2020 Foto: Josep M. Montaner


Turró ha explicat que es vol convertir part de la nau en "un campus cientificotècnic que faciliti una simbiosi entre universitat i instal·lacions industrials". Està previst que aquesta obra, que tindrà un cost de 2 milions i ocuparà 1.500 metres quadrats, estigui enllestida a finals de l'any 2020.

El projecte més ambiciós és el campus de Salut situat al Prat de Galliners, no estarà a punt abans de sis anys. Aquest nou campus acolliria tots els estudis relacionats amb la salut (com Infermeria i Medicina, situats en dos campus diferents) i, per tant, "les altres facultats creixerien en espais".
Arxivat a