Els professionals del CHV es formen per garantir els drets dels pacients LGTBI

La finalitat és sensibilitzar i donar eines al personal per atendre les necessitats específiques d'aquest col·lectiu

Osona.com
30 de novembre del 2019
El Consorci Hospitalari de Vic (CHV)ha impulsat una sèrie de sessions formatives sobre la perspectiva de gènere i la importància d'oferir a les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) una atenció sanitària en condicions d'igualtat.

Tal com expliquen en una nota, la finalitat és donar eines i sensibilitzar els professionals que treballen als diversos centres del CHV perquè duguin a terme la seva activitat assistencial d'acord amb la Llei 11/2014, que promou la garantia dels drets del col·lectiu LGTBI i l'erradicació de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Les primeres sessions s'han iniciat aquest mes a l'Hospital Universitari de Vic i està previst programar-les periòdicament per garantir l'accés de tot el personal. La formació va a càrrec de l'Àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGBTI del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Aquesta mesura forma part del protocol publicat per la Generalitat que desplega el deure d'intervenció de les persones que treballen a les administracions públiques de Catalunya per fer efectiu l'abordatge de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Per això, el sistema sanitari de Catalunya s'ha d'adaptar a aquesta normativa incorporant la perspectiva de gènere i ha de tenir en compte les necessitats específiques d'aquest col·lectiu.