CHV

Els professionals del CHV es formen per garantir els drets dels pacients LGTBI

La finalitat és sensibilitzar i donar eines al personal per atendre les necessitats específiques d'aquest col·lectiu

per Osona.com , 30 de novembre de 2019 a les 14:55 |
El Consorci Hospitalari de Vic (CHV)ha impulsat una sèrie de sessions formatives sobre la perspectiva de gènere i la importància d'oferir a les persones lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals (LGBTI) una atenció sanitària en condicions d'igualtat.

Tal com expliquen en una nota, la finalitat és donar eines i sensibilitzar els professionals que treballen als diversos centres del CHV perquè duguin a terme la seva activitat assistencial d'acord amb la Llei 11/2014, que promou la garantia dels drets del col·lectiu LGTBI i l'erradicació de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.


Les primeres sessions s'han iniciat aquest mes a l'Hospital Universitari de Vic i està previst programar-les periòdicament per garantir l'accés de tot el personal. La formació va a càrrec de l'Àrea per a la Igualtat de tracte i no-discriminació de persones LGBTI del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies.

Aquesta mesura forma part del protocol publicat per la Generalitat que desplega el deure d'intervenció de les persones que treballen a les administracions públiques de Catalunya per fer efectiu l'abordatge de l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia. Per això, el sistema sanitari de Catalunya s'ha d'adaptar a aquesta normativa incorporant la perspectiva de gènere i ha de tenir en compte les necessitats específiques d'aquest col·lectiu.

 

Participació