L'ACA i el Consell Comarcal d'Osona impulsen la millora del sanejament de la comarca

Els ens han signat cinc convenis per construir nous sistemes de sanejament als municipis on encara no hi ha depuradora

Autoritats, alcaldes i alcaldessa dels municipis beneficiats.
Autoritats, alcaldes i alcaldessa dels municipis beneficiats. | ACN
Osona.com
28 de novembre del 2019
L'Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i el Consell Comarcal d'Osona han signat cinc convenis per impulsar la millora del sanejament de la comarca. Els acords, que suposaran una inversió inicial superior als 93.000 euros, consistiran a dur a terme la redacció dels projectes constructius de nous sistemes de sanejament en municipis on encara no es disposa de depuradora.

Concretament els convenis impulsaran la redacció dels projectes per al sanejament de Vilanova de Sau (42.500 euros), Montesquiu (14.000 euros), Perafita (19.450 euros), el nucli de la Blava (terme municipal de Sant Martí d'Albars, 3.114 euros) i Alou (dins del terme municipal de Sant Agustí de Lluçanès, amb un import de 14.000 euros).

Es preveu que els treballs per construir aquestes depuradores es duguin a terme a partir de l'any 2022, en el proper cicle de planificació.

L'acte ha comptat amb la presència del director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Lluís Ridao; del president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez; i dels alcaldes dels municipis afectats. Després de la signatura, Ridao, ha destacat també "la importància de la col·laboració dels consells comarcals per tirar endavant les actuacions de sanejament pendents, per així poder arribar al 100% de la població".

Per la seva banda, el president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez, ha remarcat que "el consell es troba en un moment històric al ser pioners en el tractament d'aigua en alta". I ha afegit que "dels 93.000 euros d’inversió pel sanejament de la comarca, una part tenen efectes retroactius, ja que dels 5 plans redactors, 2 d’ells ja s’han fet des del Consell". Es tracta de Sant Martí d’Albars i Sant Agustí de Lluçanès.