El fotoperiodista de NacióDigital Sergi Cámara, premiat amb el Memorial Joan Gomis

El jurat ha valorat el seu retrat de la vulneració de drets humans a les fronteres europees

El fotoperiodista Sergi Cámara, amb el premi del Memorial Joan Gomis.
El fotoperiodista Sergi Cámara, amb el premi del Memorial Joan Gomis. | ND
Osona.com
27 de novembre del 2019
Actualitzat a les 15:25h
El fotoperiodista de Manlleu Sergi Cámara, col·laborador de NacióDigital, ha estat guardonat amb un dels premis del Memorial Joan Gomis 2019, el que premia la trajectòria periodística. El jurat ha valorat la denúncia que ha fet Cámara de la vulneració de drets humans al Mediterrani i a les fronteres europees, retratant conflictes propers, a més de "la puresa de les seves fotografies, que transmeten el dolor i la injustícia d'una manera molt nítida".

El Memorial Joan Gomis reconeix obres i trajectòries que posen en valor la lluita contra les desigualtats, la pobresa i l'exclusió social. Està convocat per Justícia i Pau, Cristianisme i Justícia, FundiPau, Mans Unides, Fundació Cultura de Pau, Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna-URL, Lafede.cat, Catalunya Religió, el Col·legi de Periodistes de Catalunya i les revistes El Ciervo i Foc Nou.

En la categoria d'obres periodístiques han estat premiats els reportatges #Sexsymbols de Gemma Parellada, Maria Olivella-Quintana i Majo Siscatr, sobre dones a Bolívia, el Congo i Indonèsia; i "Congo: la guerra sin fin", del periodista Santiago Barnuevo i la fotògrafa Mart Soszynska".