Anna Comet, triple corona al Nepal

La corredora catalana i el nepalès Suman Kulung s'han proclamat campions de la novena edició de l'Everest Trail Race

Anna Comet, guanyadora de l'Everest Trail Race 2019
Anna Comet, guanyadora de l'Everest Trail Race 2019 | Everest Trail Race
NacióMuntanya
27 de novembre del 2019
170 quilòmetres i més de 26.000 metres de desnivell acumulat;aquesta és la distància a la qual s'han enfrontat els participants de l'Everest Trail Race: una cursa de sis etapes als peus de les muntanyes més altes de l'Himàlaia.

En l'edició d'aquest any l'organització havia dissenyat un nou traçat buscant zones menys transitades pels turistes i que l'han convertit en l'edició amb més quilòmetres de la seva història. De fet, en la gran part del recorregut, els participants no han trobat cap poblat edificat, únicament pastors i cabanes en les quals viuen.

Un altre dels canvis que han realitzat en la present edició ha estat el reglament de les dues primeres etapes en relació amb el subministrament d'aigua. Els corredors van haver d'utilitzar pastilles potabilitzadores, fet que augmentava l'esperit aventurer de la prova.

​Tan ells com els organitzadors coincideixen en què ha estat l'edició més dura, però també de les més boniques, on destaquen les vistes a l'Everest, Lhotse, Nuptse i Ama Dablam que van tenir durant la sisena etapa.

Hans Smedsrod durant l'Everest Trail Race 2019 Foto: Everest Trail Race

En categoria masculina, el nepalès Kulung va dominar totes i cadascuna de les sis etapes i es va emportar la victòria final de manera aclaparadora.  Hans Smedsrod, segon classificat, va protagonitzar una bonica lluita amb el català Gerard Morales, que finalment era tercer acabant al costat de Miguel Heras.

Anna Comet ha estat sense cap mena de dubte la gran protagonista d'aquesta edició. La catalana, que també va guanyar les sis etapes, aconseguia el seu tercer títol de campiona de l'Everest Trail Race, després de les victòries del 2014 i 2015. Manu Vilaseca i Núria Domínguez ocupaven la segona i tercera posició respectivament.