El GDT denuncia un abocament d'aigües residuals d'Esfosa al Gurri

El vessament a Gurb va fer escuma a l'aigua i ja s'ha reparat el tub que ho provocava

El riu Gurri, amb presència d'escuma, al seu pas per Gurb
El riu Gurri, amb presència d'escuma, al seu pas per Gurb | GDT
Osona.com
27 de novembre del 2019
El Grup de Defensa del Ter (GDT) ha denunciat un nou vessament d'aigües residuals al riu Gurri, al seu pas per Gurb. Segons asseguren en un comunicat, un veí de la zona va alertar de la presència d'escuma al riu i, seguidament, el grup ecologista ho va denunciar als Agents Rurals, que van inspeccionar la zona i van observar que l'escuma provenia de la depuradora de l'escorxador Esfosa, un dels més grans de la comarca.

Després d'inspeccionar l'empresa, els agents van concloure que la causa del vessament era el trencament d'un tub que abocava aigües residuals juntament amb aigües pluvials. Segons els ecologistes, l'empresa va manifestar que desconeixia l'existència d'aquest vessament i el mal estat del riu. Actualment el tub ja ha estat reparat.

Ara, la tramitació de la denúncia està en mas de l'Agència de Residus de Catalunya, que ha de valorar quin tipus d'expedient sancionador cal obrir. Des del Grup de Defensa del Ter insisteixen en "el greu impacte" que provoca el model ramader industrial a la comarca d'Osona i el Lluçanès. Un model que, segons denuncien, "trinxa" el territori i provoca precarietat laboral.