El Festival de Cinema de Muntanya de Torelló tanca amb uns 6.800 espectadors

La xifra de la 37a edició és una de les millors

Espectadors de la 37a edició del festival a Torelló
Espectadors de la 37a edició del festival a Torelló | Festival de Cinema de Muntanya de Torelló
Osona.com
26 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:58h
El 37è Festival BBVA de Cinema de Muntanya de Torelló ha tancat una de les edicions amb més èxit de públic de la seva història. Tal com explica l'organització, el certamen ha reunit 6.800 persones durant deu dies de projeccions i activitats paral·leles que, un any més, han convertit Torelló en l’epicentre del millor cinema de muntanya. La demostració n’és que gairebé la meitat dels directors i protagonistes de les pel·lícules projectades en competició han visitat el Festival per presentar els seus films en persona.

La d’aquest any és la segona xifra d’assistència més elevada dels 37 anys de trajectòria del certamen. La millor dada registrada fins ara va ser l’any passat, el 2018, amb un rècord de 7.200 espectadors i una sessió de projeccions més. "Estem molt satisfets d’aquesta edició perquè aconseguim mantenir una molt bona tendència que en els últims anys ha anat a l’alça", destaca el director del Festival, Joan Salarich. La sessió de clausura va reunir més de 400 espectadors, un dels millors registres que es recorden. 

L’estrena del Torelló Mountain Wines, malgrat que no es disposa de xifres d’assistents, "va superar totes les expectatives que teníem fixades. És un molt bon punt de partida i des de ja ens posem a treballar de cara a la pròxima edició del TMW”, remarca Salarich.

D’altra banda, el programa de la biblioteca Dos Rius ha reunit mig miler de persones, de totes les edats, durant la setmana del Festival amb conferències, exposicions i activitats per a tots els públics. Per últim, una altra de les xifres que marquen l’edició d’aquest any també és el nombre d’escolars que durant els matins han assistit a les projeccions al cinema El Casal. Han passat pel Festival un total de 680 alumnes de secundària de set centres de la Vall del Ges.  
Arxivat a