«La nostra sororitat és la nostra força», manifest unitari a Vic contra les violències masclistes

El color lila il·lumina la torre del rellotge de l'Ajuntament de Vic i la xemeneia del Sucre

Durant la lectura del manifest a Vic.
Durant la lectura del manifest a Vic. | Carles Fiter
Osona.com
25 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:14h
L'Ajuntament de Vic ha commemorat el Dia Internacional per a l'eliminació de la violència vers les dones amb la lectura d'un manifest unitari davant de la Casa Consistorial aquest dilluns. Les encarregades de llegir-lo han estat l'alcaldessa de Vic, Anna Erra, i la gran majoria de regidores de l'equip de govern i l'oposició.

La regidoria d'Igualtat, Núria Vergés, ha començat remarcant que les violències masclistes, i especialment les violències sexuals, s'han situat al centre de les noticies, les xarxes socials i, fins i tot, de les festes majors. "Unes violències contra les dones tradicionalment inivisibilitzades" que han sigut exposades públicament per les dones agredides per denunciar un sistema patriarcal que "oprimeix, silencia i mata".

Vergés ha recordat l'adhesió de l'Ajuntament al Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d'oci perquè se segueixi avançant perquè "tota la ciutat esdevingui un punt lila".

Per la seva banda, l'alcaldessa Anna Erra ha recordat que Vic és una punta de llança dels municipis catalans contra les violències sexuals en entorns d'oci i es continuarà treballant per erradicar aquesta xacra que, malauradament, és present al nostre territori.

Erra ha acabat la lectura del manifest reconeixent la força, el coratge i la valentia de les dones, de les agredides i de les que han estat assassinades, de les que han trencat el silenci i de les que lluiten dia a dia per fer-ho. "El moviment feminista és imparable i la nostra sororitat és la nostra força. Si en toquen a una, ens toquen a totes", ha conclòs.

Durant aquests dies s'han organitzat i s'organitzaran diversos actes al voltant d'aquest dia. El programa d'activitats va més enllà de Vic i hi ha activitats arreu de la comarca. En el cas de la capital, fins al 29 de novembre la torre del rellotge de l'Ajuntament de Vic i la xemeneia de l'edifici El Sucre estaran il·luminats de color lila per denunciar les violències contra les dones.
 

Consulta tota la programació

Arxivat a