El Consell Comarcal entrevistarà els cinc candidats a gerent aquest dijous

La majoria dels aspirants provenen del món municipal

El Consell Comarcal d'Osona
El Consell Comarcal d'Osona | Josep M. Montaner
25 de novembre del 2019
El Consell Comarcal d'Osona ha reprès el procés de selecció del gerent i aquest dijous, 28 de novembre, entrevistarà els cinc candidats que opten a ocupar la plaça. Tal com publica l'ens, es tracta de Jaume Colomer, Jordi Tordera, Núria Solà, Marta Basco i Francesc Bonet. 

La majoria dels aspirants provenen del món municipal: Bonet és actualment alcalde de Santa Eulàlia de Ronçana (Vallès Oriental) per CiU;  Solà va ser alcaldessa a Santa Eulàlia de Riuprimer (independents); i Colomer i Basco van ser regidors a Vic (ERC) i Sant Quirze de Besora (CiU), respectivament. Jaume Colomer també va ser conseller delegat d'Aigua Potable al Consell Comarcal.

Un tribunal l'escollirà

El tribunal serà presidit pel president del Consell Comarcal d'Osona, Joan Carles Rodríguez (ERC), els vicepresidents Carles Banús (JxCat), Pere Medina (Independents), i Margarida Feliu (ERC) i una persona experta en avaluació de les competències mitjançant entrevistes. També hi haurà el tècnic en suport jurídic i recursos humans, així com el conseller Marçal Ortuño (ERC) com a oient.

Un procés aturat

La tria es va aturar precipitadament per l'alt nombre inesperat d'aspirants que no van passar pel sedàs de les proves psicotècniques: 6 dels 11 aspirants van ser exclosos. Aquesta situació va generar polèmica a l'ens. Ni alguns consellers d'ERC ni els seus socis de coalició (JxCat i Independents) van veure amb bons ulls els resultats. Per això, el president Joan Carles Rodríguez va decidir aturar el procediment. 

Després d'una reunió amb l'empresa que va a portar terme la prova psicotècnica, es van esclarir tots els dubtes referents a les proves i es va reprendre el procés. Aquesta és la primera vegada que s'ha obert convocatòria per escollir el nou gerent del Consell Comarcal. Els empeny la llei, però també era una aposta del Consell Comarcal.