Els treballadors de General Cable de Manlleu diuen sí a l'acord amb Prysmian

328 persones voten a favor, cinc s'abstenen i cap vota en contra

Empleats de General Cable accedint a les instal·lacions de Manlleu on s'havia de fer la reunió per votar el preacord amb Prysmian
Empleats de General Cable accedint a les instal·lacions de Manlleu on s'havia de fer la reunió per votar el preacord amb Prysmian | ACN
Osona.com
24 de novembre del 2019
Els treballadors de General Cable de Manlleu han donat el seu vistiplau a l'acord assolit entre el comitè d'empresa i Prysmian Group. En l'assemblea de treballadors, celebrada divendres a la planta, 328 persones van votar a favor, cinc es van abstenir i cap va votar en contra. Des del comitè, el portaveu a Manlleu, Jaume Mata, reconeix que malgrat que haguessin preferit que tant les instal·lacions osonenques com les de Montcada i Reixac es mantinguessin obertes, el consens assolit amb l'empresa "és acceptable". Arribar-hi, explicava, no ha estat "gens fàcil".

Més de 300 persones van assistir a la reunió. Després que el comitè els hi expliqués quin és l'acord assolit, els empleats van expressar els seus dubtes al respecte. El to va ser majoritàriament calmat, malgrat que es van viure alguns moments de tensió quan algun treballador va mostrar el seu desacord amb les condicions. Des del comitè, però, els van recordar que si no s'acceptava el preacord, Prysmian iniciaria dilluns l'expedient "i només ens quedaran els jutjats".

Finalment, després de quasi dues hores de debat, els empleats van acabar votant. El document ha estat finalment recolzat per 328 treballadors.
 

Els empleats de General Cable assistents a la reunió on s'havia de votar el preacord amb Prysmiam Foto: ACN


Recol·locació i indemnitzacions

L'acord secundat amb els treballadors preveu, entre altres aspectes, la recol·locació de 138 persones, indemnitzacions de 50 dies per any treballat, amb un màxim de 42 mensualitats, més una quantitat lineal de 13.500 euros per a tota la plantilla; i la prejubilació per a les persones que tenen més de 57 anys. En aquest sentit, remarca Juan Jiménez, secretari general de CCOO d'Indústria del Vallès Oriental-Maresme-Osona, tenint en compte que el tancament està previst per a finals del 2020 a Montcada i del 2021 a Manlleu, "se'n beneficiaran més persones".

Un altre dels punts de l'acord és que s'ha decidit obrir d'una mesa de reindustrialització amb la participació de l'empresa, els sindicats i les administracions públiques, amb l'objectiu de buscar inversors per garantir la continuïtat industrial de les plantes de Manlleu i de Montcada i Reixac. En aquest sentit, avançava Jiménez, a hores d'ara hi hauria tres empreses interessades en la planta de Montcada i dues per Manlleu.
Arxivat a