L'escola de Sant Pere de Torelló tindrà secundària el curs vinent

Les obres d'ampliació del centre suposaran una inversió d'un milió d'euros

Escola J.M Xandri a Sant Pere de Torelló
Escola J.M Xandri a Sant Pere de Torelló | Josep M. Montaner
22 de novembre del 2019
L'escola Josep Maria Xandri de Sant Pere de Torelló es convertirà de cara el curs vinent en un institut-escola, és a dir, que s'hi impartirà secundària. Tal com explica l'alcalde del municipi Jordi Fàbrega a Osona.com, després d'anys de lluita per aquest projecte, finalment, el departament d'Educació ho ha confirmat a l'Ajuntament. D'aquesta manera, els alumnes que ara cursen sisè podran començar la secundària al mateix centre. El nou model de secundària suposarà disposar d'un horari partit de matí i tarda per als alumnes d'ESO, com els de primària.

Fàbrega remarca la importància de donar continuïtat a la primària pel "funcionament i innovació" del projecte educatiu propi del centre, que funciona a través de projectes, així com la sostenibilitat. "Traslladar-nos a una altra població fa que siguem menys sostenibles, en el sentit que els estudiants fan servir menys els equipaments municipals, com el pavelló, la piscina o la biblioteca", puntualitza Fàbrega.

Un milió d'euros d'inversió

Per la reconversió del centre són necessàries unes obres d'ampliació que tenen un cost d'un milió d'euros. Aniran a càrrec de l'Ajuntament de Sant Pere, a través de fons propis i ajudes. Per adaptar l'equipament a les properes classes de secundària s'han de fer obres per a noves aules i laboratoris. Tot i això, el primer curs d'ESO es farà amb les instal·lacions actuals i s'anirà creixent a mesura que els alumnes avancin de curs.

Segons Fàbrega, el més important, però és "a posteriori", és a dir, el manteniment de l'institut-escola i l'aportació de professors que anirà a càrrec d'Educació.

L'alcalde explica que "ningú està obligat a portar el seu fill a Sant Pere", però que amb la posada en marxa de l'institut escola es deixarà d'oferir transport escolar a altres centres de secundària com fins ara. Actualment, el centre públic de referència pels estudiants d'ESO de Sant Pere és l'institut Cirviànum de Torelló.