Sanitat

Un programa per millorar les cures en infermeria a l'atenció primària arriba a Osona

L'Ares-AP, impulsat per l'ICS, és un projecte per donar suport a la presa de decisions, garantir més equitat i seguretat en l'atenció i harmonitzar les curacions

per Osona.com , 22 de novembre de 2019 a les 10:55 |
L'equip de l'EAP Vall del Ges | ICS Catalunya Central
La comarca d'Osona ha començat a treballar en el Programa Ares-AP, un projecte desenvolupat per l'Institut Català de la Salut per donar suport a la presa de decisions clíniques dels professionals d'infermeria en la pràctica assistencial diària. El Programa d'harmonització d'estàndards de prestació de cures a l'atenció primària té per objectius garantir la prestació de cures amb el màxim rigor científic; assegurar uns estàndards en la pràctica infermera; vetllar per l'actualització contínua dels professionals i ajudar-los en la presa de decisions, i garantir al màxim la seguretat dels pacients, entre d'altres.

Tal com explica l'ICS en una nota, aquest octubre s'ha començat a implantar el projecte a l'Equip d'Atenció Primària La Vall del Ges i s'anirà estenent fins aconseguir que tots els centres del territori treballin amb el nou procés d'atenció del projecte. El tret de sortida a la Catalunya Central va començar el mes de maig al Berguedà i després es va estendre al Bages i a l'Anoia.


Cures harmonitzades

Durant més d'un any, l'equip de professionals d'infermeria clínica de tots els àmbits territorials de l'ICS i d'altres entitats proveïdores han elaborat i han harmonitzat els primers 120 plans de cures estàndards dels motius més freqüents que s'atenen als centres d'atenció primària. 


S'han centrat especialment en les malalties cròniques en adults (diabetis, hipertensió, malaltia obstructiva crònica, insuficiència cardíaca, etc.), en els problemes aguts (diarrea, ferides, dolor lumbar, infeccions d'orina, etc.) i també en els principals motius d'atenció pediàtrica (asma, dermatitis atòpica, dificultats en la lactància, sobrepès, etc.).

L'Ares-AP es desplegarà per tot el territori català durant el període 2019 - 2020. La implantació d'aquest projecte garantirà més equitat i més seguretat en l'atenció a la població i millorarà la prestació de cures d'infermeria als nostres centres de salut.

 

Participació