20
de novembre
del
2019
Actualitzat
a les
16:42h
Aquesta setmana ha començat la 6a edició del curs d'Especialització en Formatgeria Artesana al Lluçanès, organitzat pel Consorci del Lluçanès i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) amb un total de 12 alumnes d'arreu de Catalunya.
El curs torna després d'un procés de revisió i reestructuració i ha incorporat 13 hores addicionals respecte les dues edicions anterior. Per tant, el còmput total d'hores és de 323, repartides en 243 hores teòrico-pràctiques (198 presencials i 45 online) i 80 hores de pràctiques en empresa.
Tal com explica el Consorci del Lluçanès, durant aquesta revisió s'ha fet l'anàlisi dels diferents continguts, i ha permès encaixar i ordenar la informació aportada a l'alumnat, extreure coincidències de matèria entre els diferents mòduls i incorporar aspectes importants vinculats al medi ambient, a la comercialització i a la comunicació.
Projecte transversal per una formatgeria
Com a novetat important, l'alumnat farà un projecte transversal al llarg del curs amb una tutorització des del primer mòdul al mòdul final per a la definició del projecte propi de formatgeria. Aquest treball serà molt útil per a aquells que vulguin emprendre un projecte propi. De fet, també poden accedir al servei d'assessorament específic a l'emprenedoria que es canalitza a través del Servei de Desenvolupament Rural del Consorci del Lluçanès.
En aquest sentit, també s'organitzaran diferents jornades específiques (ajuts LEADER, sessions d'emprenedoria, jornada de riscos laborals específic per a obradors) i sortides a diferents formatgeries per conèixer les experiències existents al territori.
Enguany, es compta amb un equip docent de 21 professionals del sector, que s'estructura entre el professorat referent i coordinador del curs (6 professors) i un equip de col·laboradors.
La titulació del curs l'expedeix la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Obtindran un Títol d'Expert Universitari, els alumnes amb titulació universitària prèvia, i un Certificat d'Especialització els alumnes sense titulació universitària prèvia.
El curs torna després d'un procés de revisió i reestructuració i ha incorporat 13 hores addicionals respecte les dues edicions anterior. Per tant, el còmput total d'hores és de 323, repartides en 243 hores teòrico-pràctiques (198 presencials i 45 online) i 80 hores de pràctiques en empresa.
Tal com explica el Consorci del Lluçanès, durant aquesta revisió s'ha fet l'anàlisi dels diferents continguts, i ha permès encaixar i ordenar la informació aportada a l'alumnat, extreure coincidències de matèria entre els diferents mòduls i incorporar aspectes importants vinculats al medi ambient, a la comercialització i a la comunicació.
Projecte transversal per una formatgeria
Com a novetat important, l'alumnat farà un projecte transversal al llarg del curs amb una tutorització des del primer mòdul al mòdul final per a la definició del projecte propi de formatgeria. Aquest treball serà molt útil per a aquells que vulguin emprendre un projecte propi. De fet, també poden accedir al servei d'assessorament específic a l'emprenedoria que es canalitza a través del Servei de Desenvolupament Rural del Consorci del Lluçanès.
En aquest sentit, també s'organitzaran diferents jornades específiques (ajuts LEADER, sessions d'emprenedoria, jornada de riscos laborals específic per a obradors) i sortides a diferents formatgeries per conèixer les experiències existents al territori.
Enguany, es compta amb un equip docent de 21 professionals del sector, que s'estructura entre el professorat referent i coordinador del curs (6 professors) i un equip de col·laboradors.
La titulació del curs l'expedeix la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Obtindran un Títol d'Expert Universitari, els alumnes amb titulació universitària prèvia, i un Certificat d'Especialització els alumnes sense titulació universitària prèvia.