El sisè curs en formatgeria artesana del Lluçanès arrenca amb 12 alumnes

La formació incorpora 13 hores addicionals i un projecte transversal per fer una formatgeria

Durant la roda de premsa de presentació del sisè curs al Consorci del Lluçanès
Durant la roda de premsa de presentació del sisè curs al Consorci del Lluçanès | Consorci del Lluçanès
Osona.com
20 de novembre del 2019
Actualitzat a les 16:42h
Aquesta setmana ha començat la 6a edició del curs d'Especialització en Formatgeria Artesana al Lluçanès, organitzat pel Consorci del Lluçanès i la Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) amb un total de 12 alumnes d'arreu de Catalunya.

El curs torna després d'un procés de revisió i reestructuració i ha incorporat 13 hores addicionals respecte les dues edicions anterior. Per tant, el còmput total d'hores és de 323, repartides en 243 hores teòrico-pràctiques (198 presencials i 45 online) i 80 hores de pràctiques en empresa.

Tal com explica el Consorci del Lluçanès, durant aquesta revisió s'ha fet l'anàlisi dels diferents continguts, i ha permès encaixar i ordenar la informació aportada a l'alumnat, extreure coincidències de matèria entre els diferents mòduls i incorporar aspectes importants vinculats al medi ambient, a la comercialització i a la comunicació.

Projecte transversal per una formatgeria

Com a novetat important, l'alumnat farà un projecte transversal al llarg del curs amb una tutorització des del primer mòdul al mòdul final per a la definició del projecte propi de formatgeria. Aquest treball serà molt útil per a aquells que vulguin emprendre un projecte propi. De fet, també poden accedir al servei d'assessorament específic a l'emprenedoria que es canalitza a través del Servei de Desenvolupament Rural del Consorci del Lluçanès.

En aquest sentit, també s'organitzaran diferents jornades específiques (ajuts LEADER, sessions d'emprenedoria, jornada de riscos laborals específic per a obradors) i sortides a diferents formatgeries per conèixer les experiències existents al territori.

Enguany, es compta amb un equip docent de 21 professionals del sector, que s'estructura entre el professorat referent i coordinador del curs (6 professors) i un equip de col·laboradors.

La titulació del curs l'expedeix la Universitat de Vic – Universitat Central de Catalunya. Obtindran un Títol d'Expert Universitari, els alumnes amb titulació universitària prèvia, i un Certificat d'Especialització els alumnes sense titulació universitària prèvia.
Arxivat a