Osonament celebra el 40è aniversari amb un espectacle dirigit per Arnau Tordera

L'Atlàntida acull la producció "Jo bé i tu?" aquest dissabte al vespre

Els usuaris d'Osonament durant un assaig del muntatge amb Arnau Tordera
Els usuaris d'Osonament durant un assaig del muntatge amb Arnau Tordera | ACN
Osona.com
19 de novembre del 2019
El Teatre Atlàntida de Vic acull aquest dissabte, 23 de novembre, l'espectacle Jo bé, i tu?, una producció d'Osonament i el músic Arnau Tordera. El muntatge s'ha preparat per commemorar el 40è aniversari de la fundació i es podrà veure a la Sala Ramon Muntanyà a dos quarts de 9 de la nit. Encara hi ha entrades per a l'espectacle.

El muntatge es basa en la novel·la de Huxley Un món feliç, però Tordera ha tingut via lliure per readaptar-la. Es tracta d'una reflexió sobre la societat i la seva evolució, el present i el futur, les relacions humanes i les seves jerarquitzacions. L'objectiu, segons Tordera, busca que el públic "el visqui intensament" i "remogui consciències".

Els usuaris dels serveis de salut mental i addiccions pujaran, conjuntament amb alguns professionals de l'entitat, a l'escenari de l'Atlàntida per representar un muntatge que es cou des del febrer. El procés de creació ha durat vuit mesos i ha comptat amb la implicació dels usuaris. En destaca una peça, composta pels mateixos participants i que el vocalista d'Obeses s'ha encarregat d'arranjar.
 

Els usuaris escoltant les indicacions d'Arnau Tordera durant un assaig del muntatge Foto: ACN


A banda dels actors i actrius que pujaran a l'escenari, altres han participat elaborant textos, o confeccionant l'escenografia i el vestuari, entre altres funcions. En total han estat una trentena d'usuaris.

A més de potenciar les habilitats dels seus usuaris i, entre altres aspectes, afavorir les seves relacions interpersonals, la producció persegueix sensibilitzar sobre la salut mental i trencar amb el rol de malalt mental".

Osonament, que celebra 40 anys, ofereix una xarxa de recursos integrats per cobrir les necessitats de rehabilitació, habitatge, oci i inserció laboral de persones amb problemes de salut mental i addiccions a Osona.
Arxivat a