​Més de 160 persones han passat pel taller per deixar de fumar a Santa Eugènia de Berga

Les sessions, que arriben a la 18a edició, són conduïdes per infermeres d'atenció primària

En un dels tallers per deixar de fumar a Santa Eugènia de Berga.
En un dels tallers per deixar de fumar a Santa Eugènia de Berga. | ICS Catalunya Central
Osona.com
23 de novembre del 2019
Fa pocs dies que ha arrencat una nova edició del taller per deixar de fumar que impulsa l'ICS Catalunya Central a Santa Eugènia de Berga. La iniciativa que compta amb una dotzena de pacients va començar el 2011. Durant tot aquest temps, arribat a la 18a edició, més de 160 persones hi han participat, la majoria dels quals han deixat el tabac.

Aquest taller es porta a terme en cinc sessions grupals dirigides per infermeres d'atenció primària de l'ICS. Tal com expliquen en una nota, als participants només se'ls demana predisposició, assistència i un seguiment personalitzat per part de la infermera, ja sigui físic o telefònic. Després de 12 mesos sense fumar es fa una trobada final per fer un reforç posititu.

Des del 2011

El projecte va començar el 2011, quan, a causa de l'enduriment de la Llei antitabac, més ciutadans demanaven ajuda per deixar de fumar. A l'inici dels tallers hi havia més homes que dones però, a partir de 2015, la proporció es va equilibrar i es reparteix al 50%.

Segons dades de l'ICS, la majoria de persones que han rebut tractament farmacològic han aconseguit cessar l'hàbit tabàquic. I, del total de pacients que van deixar de fumar, més del 80% seguien sense fumar al cap d'un any.