Torelló acull la tercera edició de les Jornades de Memòria Democràtica d'Osona

El tema d'enguany és els 80 anys de la fi de la Guerra Civil i els camins de l'exili

Osona.com
18 de novembre del 2019
Actualitzat a les 18:13h
Torelló acull a partir d'aquest dimecres la tercera edició de les Jornades de Memòria Democràtica d'Osona. Se celebraran dues sessions, una el 20 de novembre i l'altra el 3 de desembre. En aquesta ocasió, el tema serà els 80 anys de la fi de la Guerra Civil i els camins de l'exili.

La primer jornada acadèmica, de dimecres 20 de novembre al Museu de la Torneria, es farà de les 10 del matí a les 2 del migdia. La matinal començarà amb la conferència "Guerra i exili a Torelló", a càrrec de Gerard Verdaguer, del Museu de la Torneria. I seguirà amb la presentació de l'audiovisual Estruendo, que recull testimonis sobre els bombardeigs a Torelló i que serà presentat per l'historiador Santi Molera.


Després d'una pausa-cafè, Josep Casanovas, de la UVic-UCC parlarà de "La fi de la història de la Guerra Civil a Osona" i també hi haurà l'espai dels joves investigadors, amb la presentació de treballs de recerca de batxillerat. La jornada acabarà amb una visita guiada a l'espai VITRI del Museu de la Torneria.

La segona sessió, adreçada als estudiants

Pel que fa a la sessió del 3 de desembre, serà una jornada acadèmica adreçada als centres educatius de secundària i batxillerat que es farà al Teatre Cirvianum. Començarà a les 9 del matí i acabarà a un quart d'una del migdia. Inclourà una conferència i la projecció de dos audiovisuals i acabarà amb la "Ruta dels espais de la Guerra a Torelló".

L'aforament de les dues jornades és limitat. Les inscripcions es poden formalitzar a l'Arxiu Comarcal d'Osona (mitjançant el correu electrònic).
 

Consulta més informació

Arxivat a