Presentació dels llibres d'Oriol Junqueras, a Sant Pere de Torelló i Prats de Lluçanès

Sergi Sol i Artur Junqueras presenten aquest dijous "Fins que siguem lliures" i "Contes des de la presó" a Sant Pere

El mural de Folgueroles que reclama la llibertat de Junqueras i la resta de presos i exiliats.
El mural de Folgueroles que reclama la llibertat de Junqueras i la resta de presos i exiliats. | Adrià Costa
Osona.com
13 de novembre del 2019
Actualitzat a les 22:05h
Aquest dijous, 14 de novembre, la sala de plens de l'Ajuntament de Sant Pere de Torelló acull la presentació del llibre sobre Oriol Junqueras Fins que siguem lliures, escrit pel periodista Sergi Sol, un dels col·laboradors més propers del vicepresident del Govern. També es presenta Contes des de la presó escrit per Junqueras, i que presenta el seu pare Artur Junqueras. L'acte és a les 19.30 h.

Sergi Sol narra, analitza i contextualitza -des de la perspectiva del nucli de col·laboradors més íntim d'Oriol Junqueras- la precipitació del 20-S; la celebració del referèndum; el desconcert posterior a la proclamació de la República; l'ingrés en centres penitenciaris dels presos polítics; l'aplicació del 155; l'estratègia d'ERC per eixamplar la base de l'independentisme; la celebració de les eleccions del 21-D, i els entrebancs per configurar un nou Govern.

D'altra banda, a Contes des de la presó es recullen els contes que Oriol Junqueras no ha deixat d'enviar als seus fills, Lluc i Joana. Es tracta de trenta-set històries il·lustrades per una trentena d'artistes de casa nostra que narren llegendes, curiositats científiques, experiments i històries, entre altres.

A Prats de Lluçanès, es presentarà el llibre de Sergi Sol el diumenge a les 6 de la tarda a la Sala de l'U d'octubre (baixos de l'Ajuntament Vell).